Motive pentru a avea un sistem de irigatii pentru spatiile verzi

A avea un gazon luxuriant nu este tocmai o munca usoara, mai ales pentru ca este nevoie de numeroase ore de fertilizare a solului, de aerare, de cosit, de plivit si de udare pentru un finisaj superb, verde si atractiv. Aceste ore lungi de munca sunt adesea strategia pentru care cei mai multi oameni se decid sa aiba o curte mereu simpla, curata si frumoasa in care sa se relaxeze in timpul liber. Curtea trebuie sa aiba un program fix de udare, care sa fie proiectat sa functioneze pentru tipul de iarba ales si in functie de clima si temperatura de afara. Un astfel de mod este si implementarea unui sistem de irigare pentru gazon.

            Sistemele de irigatii pentru spatii verzi de pe www.hortifarm.ro sunt utile pentru spatiile de golf, pentru terenuri de volei sau de fotbal, incat orice proprietar isi poate istala un sistem de irigare pe propriul gazon, astfel incat sa se bucure de un gazon verde sanatos.

            Beneficiile unui sistem de irigatii pentru gazon

            Gazonul va arata intotdeauna minunat, inca de la inceputul sezonului si continuand pe parcursul anului, incat nu mai este nevoie sa va ascundeti de rusine atunci cand vecinul isi amanejeaza un loc de relaxare in propria curte.

            Un sistem de irigatii pentru gazon va reduce cantitatea de apa utilizata pentru a uda gazonul, incat acesta poate fi programat cu o anumita cantitate de apa, pentru diferite momente ale zilei, incat zonele umbrite si cele insorite sa nu fie tratate in mod egal.

            Avand un sistem de irigare al gazonului inseamna si economie de timp. Nu trebuie sa petreci un timp pentru gasirea furtunului sau pentru mutarea unui aspensor in curte pentru a uda peluza. Pur si simplu este necesar sa setati cronometrul, iar restul sistemului va face toata treaba.

            Facturile de apa vor fi mai mici, nu se va risipi apa si nici nu se va uda strada sau alte spatii din imprejurimi, deoarece aspensoarele stau departe de aceste spatii. In acest mod fiecare proprietar de gazon se asigura ca intreaga valoare a casei va creste.

            Avand un sistem de irigare se va reduce zgomotul, se va controla praful si implicit se va diminua dioxidul de carbon.  Acesta este un mod de a incuraja retentia apei pentru sol, incat iarba sa fie mai sanatoasa si sa obtina cu usurinta nutrientii de care are nevoie. De altfel, avand un sistem de irigare pentru gazon este o modalitate buna de a dobandi un peisaj dintr-o revista pentru casa si gradina.

 

 

 

Comentarii

08/08/15 14:23
Balan Marius- e...

Nu este cazul. Primaria B-ta tocmai a votat in CL eliminarea a noi spatii verzi din oras. A se vedea cazul de asa zisa modernizare a PIETEI CENTRALE prin care primarul si consilierii vor scoaterea ierbii si taierea a 104 arbori, si inlocuirea lor cu dale si betoane. Asa ca stropiti betoanele cu sisteme performante de irigatii. AI- HA !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5