România – o Viziune pe 30 de ani

Motivele pentru care această viziune este o datorie a românilor

- Fiindcă în urmă cu 140 de ani, România şi poporul român urca pe scaunul de şef al statului român pe primul european din istoria ei, regele Carol I. El a exercitat, timp de 48 de ani, cel mai important leadership din istoria modernă a României.
A fost unul dintre rarii oameni de stat pe care poporul român i-a avut vreodată în istoria sa. Regele Carol I a pus bazele profesionalismului în politică, economie, în societatea civilă şi armată, cele mai importante instituţii democratice ale lumii transatlantice, europene de astăzi. În anul 1881, România reuşea să se impună pe harta Europei ca stat suveran şi independent, într-o perioadă de timp când jumătate din statele actuale ale Uniunii Europene nu existau.
- Fiindcă în era globalizării, instituţia Casei Regale este în România o expresie a statului de drept, democratic şi prin faptul istoric al fundamentării statului modern de către Regele Carol I. Indiferent de cine exercită puterea de şef al statului, Casa Regală reprezintă partea esenţială a statalităţii ca personalizare a suveranităţii, simbol şi continuitate. Acest fapt era de a face mai puţin cu politica, cât cu identitatea naţională a tuturor românilor.
- Fiindcă noi, românii, trăim în ţară şi participăm la viaţa publică, dar şi având un plan de viitor.
România are în persoana Majestăţii Sale Regele Mihai I al României o personalitate de rang mondial.
Casa Regală reprezintă familia română, unitatea fundamentală a poporului român, locul, pământul, cerul, dorul şi casa unde naţiunea română creşte, se dezvoltă universal, îşi află echilibrul şi îşi perpetuează valorile.
- Fiindcă fiecare din cele 5 generaţii ale Familiei Regale au contribuit la dezvoltarea societăţii româneşti, nu numai prin acţiuni de stat, ci şi prin angajamente şi responsabilităţi personale. Fiecare din regii României au înfiinţat câte o fundaţie care le poartă numele, ele fiind nucleul dezvoltării ştiinţifice şi economice, spirituale, culturale ale vremii.
Fiecare dintre reginele României au fost pentru soldaţii răniţi, bolnavi de pe frontul războaielor mondiale eroine – mame, susţinând, prin instituţii de caritate, donaţii şi prin efort propriu cauza celor nevoiaşi şi defavorizaţi. La curtea regilor şi reginelor României s-a dezvoltat şi s-a afirmat elita culturală a ţării.
- Fiindcă, poziţia pe care o are Casa Regală şi prin Fundaţia Principesei Margareta a României şi prin Biroul Reprezentantului Special al Guvernului oferim o perspectivă cuprinzătoare asupra nevoilor României în viitor.
Casa Regală este un factor de legătură între clasa politică şi societatea civilă, între personalităţile României şi orizontul larg al populaţiei. În străinătate se oferă un mesaj neutru, respectat, de largă perspectivă democratică şi europeană, dincolo de alternanţele la guvernare.
*Sursa: „Trei poduri peste lume” – Principele Radu
Ed. Curtea Veche, 2013

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5