Viziunea, pe 30 de ani, Casei Regale pentru viitorul României
România va deveni o ţară europeană competitivă şi prosperă. În următorii 20 ani, la conducerea României, în clasa politică, vor fi românii care azi au 15 ori 20 de ani. Într-o lume şi o Europă competitivă se afirmă doar cei mai buni.
Generaţiile de noi politicieni nu vor mai accepta limba de lemn a politicii de azi. Sistemul educaţional românesc va fi sprijinit şi îndrumat de Casa Regală, de Guvern, de comunitatea locală, de presă, de profesori, părinţi, de elevi. Familia Regală a României are o tradiţie în sprijinirea dezvoltării învăţământului. Fundaţia Principesa Margareta a României restaurează şi modernizează, dotează universităţi, licee şi şcoli primare şi promovează elevii olimpici, dar şi pe cei cu dizabilităţi, pentru ca toţi să aibă şanse şi posibilităţi. Societăţi ale elevilor şi profesorilor români au beneficiat de patronajul Casei Regale a României.
Tineretul României va determina viitorul României. Ei vor fi forţa viitoare a României şi vor determina progresul şi recunoaşterea ţării noastre. Casa Regală a României le susţine aspiraţiile. În următorii 30 de ani, tinerii sunt cea mai de preţ investiţie şi avere a poporului român.
Oamenii de afaceri şi personalităţile culturale şi ale societăţii civile pot să preia modelul atlantic, ei devenind generoşi cu instituţiile care i-au format. Oamenii prosperi pot investi în modernizarea şi dotarea fostelor lor şcoli şi universităţi şi în capitalul lor uman. Se vor oferi burse pentru elevi, studenţi şi dascăli. Se va încuraja înfiinţarea de şcoli normale de învăţători de elită ai satului şi ai mediului urban. Se va promova o cultură şi o civilizaţie în relaţiile dintre membrii societăţii româneşti bazate pe demnitate, respect şi toleranţă.
Oamenii vor aprecia armonia, responsabilitatea şi excelenţa.
O modalitate armonioasă şi cuprinzătoare este colaborarea cu Biserica şi promovarea credinţei în Dumnezeu, iubirea, generozitatea, tradiţiile, stabilitatea, continuitatea.
Proiectul Casei Regale de înfiinţare a Fundaţiilor Regale Române, sub conducerea ASR Principesei Margareta a României, urmăreşte înflorirea ştiinţei, culturii, artei, a spiritului civic, a educaţiei şi cercetării ştiinţifice.
Instituţiile poartă numele celor 4 regi: Carol I, Ferdinand, Carol al II-lea şi Mihai I. Ele alcătuiesc o Instituţie Naţională Regală a Culturii şi Spiritualităţii şi Civilizaţiei Româneşti, promovând elita culturală, ştiinţifică şi artistică a României. Se va elabora, astfel, o Enciclopedie Română a culturii şi civilizaţiei româneşti.
Casa Regală a României va lupta împotriva corupţiei din societatea românească, corupţie încurajată de sărăcie şi de vidul cultural şi impostura de masă post-revoluţionară. Globalizarea democraţiei şi în România, prin Casa Regală a României va fi calea de viitor a României. Căci, doar Monarhia poate, azi, salva România! Fundaţia ASR Principesa Margareta a României se implică, alături de comunităţile locale, în ajutorarea persoanelor vârstnice, a pensionarilor.
Se va susţine cooperarea economică, politică, militară, educaţională, culturală, de mediu şi dezvoltarea durabilă a României cu alte state din Europa şi din lume.
Prioritar în această cooperare va fi spaţiul euroatlantic. România va fi prezentă politic, economic, cultural în America Latină, în Asia de sud-est, în China, India şi Australia.
Se va sprijini, în mod esenţial, creşterea natalităţii în societatea românească, atragerea investiţiilor străine pentru crearea de noi locuri de muncă, pentru ca tinerii să nu mai părăsească România.
Această viziune pe 30 de ani a Casei Regale a României este prezentă prin cele trei centre ale Regalităţii din România – Palatul Elisabeta (centrul activităţii publice), Castelul de la Săvârşin (reşedinţa Regelui Mihai I) şi Castelul Peleş (Scaunul istoric al Familiei Regale).
Al. C. Miloş,
Sursa: „Trei poduri peste lume” – de Principele Radu al României,
Ed. Curtea Veche
Citiţi şi:
- La multi ani, Alteţei Sale Regale Principesa Moştenitoare Margareta a României
- ASR Principesa Margareta, aniversată, cu decenţă regală, de monarhiştii bistriţeni. Preşedintele Radu Moldovan, prezent la sărbătoare
- La mulţi ani Majestăţii Sale ASR – Margareta a României!
- Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României, sărbătorită la Bistriţa
- ASR Principesa Margareta a României, Principele Radu şi Principele Nicolae – Cetăţeni de Onoare ai judeţului Cluj!
Comentarii
UN PROIECT DE TARA VIABIL, CONCRET SI LA OBIECT. MONARHIA SALVEAZĂ ROMÂNIA
Adaugă comentariu nou