Neia Lăcătuş: Nu vom face alianţe de dragul alianţelor

Liderul filialei judeţene a Partidei Romilor „Pro-Europa”, Emil Neia Lăcătuş, susţine că o decizie finală în privinţa protocoalelor electorale ale formaţiunii va fi luată de Consiliul Director, şedinţa urmând să fie girată de liderul naţional Nicolae Păun, dar nu se vor face alianţe doar de dragul alianţelor.

„S-a făcut destulă vorbire cu privire la politica de alianţe a Partidei Romilor. Lucrurile nu s-au schimbat aproape deloc, nu vor interveni modificări în perioada imediat următoare. (…) Protocoalele de colaborare vor putea fi semnate la nivel de organizaţia judeţeană sau locală, în funcţie de ponderea populaţiei de romi existente în zona respectivă. Decizia finală cu privire la politica de alianţă va fi luată într-o şedinţă extraordinară de Consiliu Director, supervizată de preşedintele Nicolae Păun”, a precizat Neia Lăcătuş, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acestuia, indiferent care vor fi partenerii Partidei – PDL sau USL – liderii din teritoriu vor avea obligaţia de a „face o campanie electorală care să-i convingă pe romi că Partida Romilor este singura variantă pentru ajutorarea lor şi singura formaţiune reprezentativă la nivelul Parlamentului României”. Neia Lăcătuş a dat asigurări că, în cazul parafării unui protocol de colaborare, Partida Romilor îşi va respecta toate angajamentele asumate, însă va cere …ca respectul să fie reciproc.

Partida Romilor a luat în calcul şi varianta în care nu va semna nici un protocol de colaborare cu o altă formaţiune sau alianţă politică. „Dacă nu vom încheia protocoale de colaborare, vom spune ori de câte ori este nevoie, în toate marile noastre comunităţi din judeţ, circa 30, cum sunt Teaca, Lechinţa, Rodna, Dumitriţa, Budacu de Jos, Reteag etc., că Partida va încerca să strângă voturi pentru a-şi trimite proprii reprezentanţi în consiliile locale, consiliul municipal sau Consiliul Judeţean”, a declarat Neia Lăcătuş. Ţinta Partidei Romilor la locale este câştigarea a 15 locuri de aleşi locali, în speţă consilieri locali, municipal sau judeţean,

Una pesta alta, „nu vom face alianţe de dragul alianţelor”, menţionează liderul romilor bistriţeni, viitorul acord politic având ca prioritate creşterea nivelului de trai în rândul romilor, de la infrastructură stradală, de apă, canalizare, reţea electrică, ba chiar şi crearea de locuri de muncă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5