Neia Lăcătuş: Partida Romilor a avut doar nişte discuţii şi cu PDL, şi cu PSD

Liderul filialei judeţene a Partidei Romilor Pro Europa, Emil Nea Lăcătuş, susţine că deocamdată, între formaţiunea pe care o reprezintă, şi Partidul Democrat Liberal au avut loc nişte discuţii, „capete de pod” în vederea demarării adevăratului proces de negociere. Altfel spus, mai este mult până la … protocol de colaborare, deja anunţat la Bistriţa, de secretarul general al PDL, Ioan Oltean.

„Luni, 21 noiembrie, m-am întâlnit şi am discutat cu preşedintele Partidei Romilor Pro Europa, deputatul Nicolae Păun. Dialogul nostru a avut ca scop principal o informare cu privire la negocierile pe care le poartă la această oră Partida cu forţele aflate pe eşichierul politic românesc. În cadrul acestei întâlniri am aflat, oficial, de discuţiile pe care deputatul Nicolae Păun le-a avut cu premierul Emil Boc, secretarul general al PDL, deputatul Ioan Oltean, dar şi cu preşedintele Victor Ponta şi alţi lideri ai Partidului Social Democrat. În acest sens, consider că trebuiesc făcute câteva precizări. E vorba doar de nişte discuţii care vor şi pot doar să stabilească „capete de pod” în vederea începerii adevăratului proces de negocieri ale căror rezultate le vom cunoaşte la începutul anului 2012”, precizează Neia Lăcătuş.

Liderul romilor bistriţeni menţionează că astfel de discuţii au avut loc şi la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, partener fiind preşedintele PSD BN, deputatul Radu Moldovan, „discuţii care însă nu au avut niciun fel de finalitate”.

„În privinţa viitorului mod de colaborare cu Partidul Democrat Liberal sau chiar Uniunea Social Liberală, deputatul Nicolae Păun ne-a informat că protocoale de colaborare vor putea fi încheiate la nivel de organizaţii judeţene sau locale, cât mai ales în funcţie de ponderea populaţiei de romi existentă în zona respectivă. Trebuie să mai spun faptul că decizia finală cu privire la politica de alianţe va fi luată într-o şedinţă extraordinară de Consiliu Director supervizată de preşedintele Nicolae Păun”, declară Neia Lăcătuş.

Potrivit acestuia, orice altfel de dezbateri pe marginea acestui subiect sunt „de prisos”, urmând ca viitorul să decidă direcţia politică spre care se va îndrepta Partida Romilor Pro Europa.

Ioan Oltean: Pregătim un protocol cu Partida Romilor

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a anunţat încă de la finele săptămânii, în cadrul Conferinţei Judeţene a Organizaţiei de Femei a PDL Bistriţa-Năsăud, că partidul pregăteşte parafarea unui protocol de colaborare cu Partida Romilor.

„Ţin să vă anunţ că suntem în pregătirea unui protocol cu Partida Romilor. Discuţiile cu Nicolae Păun, preşedintele partidului, sunt avansate şi, în curând, vom încheia un protocol de colaborare şi de susţinere reciprocă în perioada care urmează”, a declarat Ioan Oltean.

Sever Voinescu: ÎN BPN nu s-a discutat niciodată de acest protocol

La Biroul Permanent al PDL nu se ştia nimic de acest subiect. Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, întrebat fiind de un jurnalist care este stadiul discuţiilor în ceea ce priveşte protocolul cu Partida Romilor, a dat-o din colţ în colţ.

„Nu s-a discutat în BPN acest subiect. În BPN nu s-a discutat pe tema unui protocol cu Partida Romilor niciodată. Eu nu-mi amintesc”, a precizat, luni, deputatul Sever Voinescu, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PDL.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5