Partida Romilor, pro şi contra comasării alegerilor din 2012

Preşedintele filialei judeţene a Partidei Romilor Pro-Europa, Emil Neia Lăcătuş, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că părerile sunt împărţite cu privire la propunerea de comasare a alegerilor locale cu cele parlamentare, în 2012.

“Dacă se vor comasa alegerile şi vom avea şapte buletine de vot, inclusive cu refendumul pentru revizuirea Constituţiei, vom avea probleme mari. Romii vor vota din inerţie. Noi facem educaţie civică cu acele buletine de vor anulate ca să-i lămurim să pună ştampila pe trifoi. Dar va fi greu şi pentru majoritari”, a explicat Neia Lăcutuş. Potrivit acestuia, beneficiiile acestei comasări ar fi prezenţa mai mare la urne şi reducerea cheltuielilor de campanie.

Altfel, la acest moment, Partida Romilor pregăteşte liste pentru funcţia de consilier judeţean, consilier municipal şi consilier local în comunităţile cu pondere mare de romi. “Suntem deschişi la orice alianţă politică. În urma discuţiilor avute cu deputatul Nicolae Păun, ni s-a recomandat să ne îndreptăm fie spre USL, fie spre PDL. La nivelul judeţului, am avut discuţii cu liderii USL, cu deputaţii Ioan Ţintean şi Radu Moldovan, dar condiţiile noastre nu au fost acceptate. Noi am cerut câte un loc eligibil la Consiliul Judeţean, la Consiliul Local Bistriţa, dar ni s-a spus că sunt deja trei partide”, a precizat liderul rom. În aceste condiţii, Partida Romilor aşteaptă eventualele negocieri cu Partidul Democrat Liberal, chiar dacă, în trecut, democrat-liberalii nu şi-ar mai fi respectat cuvântul (mai ales pe tema ATOP).

În 27 noiembrie, la Congresul Naţional al Partidei Romilor, care va avea loc la Bucureşti, ar putea să se ia o decizie în acest sens. De la Bistriţa, va participa o delegaţie de 100 membri din cele mai importante 10 comunităţi de romi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5