Campania „Vrem Respect”, timp de trei zile, la Năsăud. Spectacol interactiv, Fişa localităţii şi o nouă echipă de conducere, supervizate de liderii Neia Lăcătuş şi Cătălin Manea

Campania ”Vrem Respect” a Partidei Romilor Pro Europa  a continuat, la finele săptămânii, la Năsăud, după ce a parcurs comunele Petru Rareş şi Teaca. Iniţiată de liderul naţional Nicolae Păun, campania a fost supervizată în oraşul Năsăud de prim-vicepreşedintele Cătălin Manea, cel care coordonează activitatea Partidei Romilor în această regiune.

         Vineri, campania a debutat cu un spectacol interactiv oferit copiilor romi din Năsăud, cu clovnul Arlechino. Elevii şi preşcolarii au cântat, au spus poezii, s-au bucurat de numere de magie, fiind recompensaţi cu cadouri surpriză. Pe scena Casei de Cultură „Liviu Rebreanu”, alături de liderul judeţean Emil Neia Lăcătuş au fost directorul Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” – prof. Mărioara Secheli, managerul instituţiei gazdă-Ionuţ Nistor, experta pe probleme de romi din cadrul Primăriei Năsăud – Geanina Frişan. „Mulţumesc domnului primar al oraşului Năsăud Mircea Romocea şi Consiliului Local pentru buna colaborare şi susţinere”, a fost mesajul consilierului judeţean Emil Neia Lăcătuş.

Sâmbătă, campania civică „Vrem Respect” a continuat în cartierul Valea Spinului din Năsăud, acolo unde locuiesc preponederent romii. „Am  identificat problemele cu care se confruntă comunitatea, dar şi alte aspecte care ţin de educaţie, sănătate, dezvoltare comunitară, care au fost cuprinse în Fişa localităţii. De asemenea, am făcut noi înscrieri în rândul Partidei Romilor Pro Europa, în pregătirea Adunării Generale, pentru că doar uniţi putem reuşi să facem lucruri frumoase pentru comunităţi”, a menţionat Neia Lăcătuş.

În cea de a treia zi a campaniei, Primăria Năsăud a găzduit Adunarea Generală a sucursalei Partidei Romilor, prilej cu care au fost invitaţi şi reprezentanţi ai instituţiilor din localitate, mediatorul sanitar. Pe lângă prezentarea obiectivelor campaniei, a fost ales şi un nou Consiliu Director, preşedinte al Partideri Romilor Năsăud fiind ales Titi Gabi Lakatus. Mesajele conducerii naţionale  au fost transmise de prim-vicepreşedintele Cătălin Manea.

Campania „Vrem Respect” va continua până la finele lunii noiembrie, caravana urmând să ajungă în toate cele 15 comune unde este populație mare de romi. Peste două săptămâni, Partida Romilor va dedica astfel de acţini comunităţii din comuna Cetate.

*** 

Obiectivul Partidei Romilor Pro Europa Bistrița-Năsăud  este pregătirea și identificarea liderilor care vor candida pentru alegerile locale din anul 2020. Partida Romilor Pro Europa va depune liste pentru alegerile locale în cel puțin 20 de comune cu comunităţi mari de romi. "Uniți putem reuși să avem reprezentare în toate consiliile comunale, consiliul municipal și Consiliul Judeţean", susţine Neia Lăcătuş.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5