DOUĂ DOAMNE, DOUĂ CĂRȚI

Într-una din serile din prima decadă a lunii lui cuptor, 2019, bate cineva la ușă. Deschid. Cine credeți că era? Vecinul Ioan Tofeni, care mi-a înmânat un colet cu două cărți frumoase ca doi trandafiri și ca cele ce le-au semnat, respective, Virginia Brănescu și Floarea Pleş, ce se aseamănă prin strădanie și implicare, chiar dacă genul literar diferă. Una e cu poezia, care ne aduce zâmbetul, dar nu cel ironic și sfidător, ci cel sincer și prietenos, ce aduce în jurul nostru un câmp de energie pozitivă, stimulativă, optimistă și constructivă, iar cealaltă, cu informații culturale, ce se află mereu în  compania gândurilor bune, pozitive, din experiența de viață.

Ambele cărți, „Pe drumul înserării” de Virginia Brănescu și „Dialoguri contemporane “ de Floarea Pleș,  concordă cu modul nostru de a gândi și cu așteptările și speranțele de viață.

Din respect pentru carte și pentru cele două prietene și colaboratoare în ale scrisului, am petrecut o noapte albă, citind cărțile primite în dar. Am  apreciat copertele și am meditat asupra mesajelor din dedicații:

Familiei  Mititean Lucreția și Ioan - omagiile mele, pentru creativitate, voință, efort depus în slujba societății.

Cu drag, autoarea Virginia Brănescu, 10 iulie 2019

Distinsei familii Ioan și Lucreția Mititean - scriitori cu preocupări polivalente în lumea literară, unele chiar inedite ce le caracterizează portretul. Cu toată stima și prețuirea, vă înmânez această carte în numele prieteniei ce ne leagă, carte care nu înseamnă filozofie, dar fiecare mesaj din paginile ei este pornit din suflet, plin de iubire și prețuire pentru oameni.

Vă îmbrățișez! Autor Floarea Pleș, 14 iulie 2019.

Mesaje ce construiesc soluții, întrețin speranțe, oferindu-ne un confort psihic și social și ne îndeamnă să fim mereu în compania gândurilor bune, pozitive, întemeiate pe bunăvoință, toleranță, dreptate, curaj și dragoste - podoabe ale minții omenești.

În aceeași noapte, am citit ambele cărți, care mi-au populat mintea, având efectul unui boomerang, adică și cărțile noastre recent apărute la Editura „Ecou Transilvan”, „Lumea românească” și „Atelierul fanteziei”, au ajuns în mâinile celor două doamne prin recul și suntem împăcați că scriitoarele de față sunt în compania noastră, cu care ne putem confesa și zâmbi frumos.

Am adus la un loc în aceste rânduri, cărțile colegelor de condei, ca o mână sinceră  întinsă unii altora, un liant de închegare a relațiilor dintre scriitori și dintre transmițător și receptor, adică scriitor-cititor.

Închei prin cuvintele Doamnei Brănescu: „Să nu vedem totul în negru, să avem înțelepciunea de a accepta o situație așa cum este, dacă eforturile noastre de a schimba sunt inutile. Să ne detașăm de evenimentele încordate și conflictuale prin glumă și râs!”

“Nu mă întrec cu creatorii,

În vârful  vârstei am ajuns,

Dar mai pot crea îndeajuns

În vraja vorbei și-a culorii!”

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5