PSD, o piatră de moară legată la gâtul României. Iohannis și PNL vor să pună țara pe picioare
Aflați la Târgoviște, pentru o întâlnire cu simpatizanții, Klaus Iohannis și Ludovic Orban au luat la pas orașul, intrând în contact cu cetățenii. Doi politicieni normali, întâmpinați cu căldură, în orașul pe care, la europarlamentare, PSD l-a transformat într-o cazemată, permițând accesul doar pe bază de parolă.
”Vedem că abia acum începem să scăpăm de comunism şi vedem că de fapt ce ne-a ţinut în urmă, ce ne-a ţinut ca şi cum am fi avut o piatră de moară legată de gât, este PSD-ul”, a fost mesajul președintelui Klaus Iohannis.
Președintele Klaus Iohannis și premierul desemnat Ludovic Orban au mers pe jos prin Târgoviște, în drumul spre Casa de Cultură din localitate, unde a avut loc întâlnirea șefului statului cu simpatizanții săi din Dâmbovița. Oamenii au dat mâna cu președintele României și au făcut fotografii cu acesta.
Printre cei care au dorit să îl cunoască pe șeful statului s-a numărat Radu Lecoiu, un elev din Târgovişte care a câştigat medalia de aur la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori. Șeful statului și campionul olimpic la juniori, acum în clasa a IX-a, au discutat în interiorul Casei de Cultură, înainte ca președintele să ajungă la reuniunea PNL. La cererea adolescentului, președintele Iohannis i-a acordat un autograf pe EU.RO, o carte a președintelui Iohannis dedicată Uniunii Europene. Elevul a făcut și un selfie cu președintele României. De altfel, șeful statului a fost asaltat de simpatizanți care au dorit să facă fotografii cu el.
Îndepărtatea PSD de la putere
Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut că PSD este principala cauză pentru care România nu s-a putut dezvolta mai mult şi mai bine în ultimii 30 de ani.
”Și dacă ne uităm în urmă, în această perioadă de tranziție, în acești 30 de ani, vedem că abia acum începem să scăpăm de comunism și vedem că de fapt ce ne-a ținut în urmă, ce ne-a ținut ca și cum am fi avut o piatră de moară legată de gât, este PSD. PSD este cauza principală pentru care România nu s-a dezvoltat mai mult, nu s-a dezvoltat mai bine”, a acuzat președintele Klaus Iohannis.
El a opinat că schimbarea trebuie să fie una profundă şi să ducă la sfârşitul perioadei de tranziţie. ”Nu putem, noi, românii, să rămânem ancorați într-o veșnică tranziție. Trebuie să începem să pășim pe calea cea dreaptă. Or asta se poate numai dacă îndepărtăm PSD de la putere pentru o perioadă lungă de timp! Altfel, schimbarea nu se va produce. Amintiți-vă că noi am mai crezut în anumite etape că am scăpat. Am crezut că am scăpat de tot de comuniști. Am crezut în unele etape, chiar am crezut, că am scăpat și de PSD. Dar PSD mereu și mereu s-a întors, cu alte fețe, cu alte nume, dar cu aceleași metehne”, a declarat Klaus Iohannis.
Guvernarea Iohannis - PNL
”Și în acest timp trebuie să guverneze Partidul Național Liberal! Trebuie să guverneze Partidul Național Liberal, fiindcă este o forță enormă. Am dovedit-o”, a fost mesajul președintelui Iohannis.
Șeful statului a explicat celor care îl întreabă de ce vorbeşte despre PSD că guvernările PSD sunt vinovate de lipsa autostrăzilor, a spitalelor, dar şi de faptul că pensionarii întreabă dacă li se vor tăia pensiile. Iohannis a arătat, în acest context, că seniorii trebuie să aibă o viaţă decentă şi că PNL va asigura veniturile pensionarilor.
”Îmi doresc, un guvern cu care putem să lucrăm împreună, un guvern cu care, după atâția ani, dragii mei, în fine ne apucăm de treabă pentru români! Și este foarte, foarte mult de lucru. Trebuie să reconstruim marile sisteme ale României. Trebuie să refacem justiția și să reluăm lupta anticorupție. Trebuie să transformăm economia României într-o economie sustenabilă. Trebuie să facem școlile sigure pentru elevi și pentru profesori. Trebuie să construim acele spitale pe care le-am promis. Trebuie să garantăm pensionarilor pensiile. Trebuie să dezvoltăm infrastructura”, a declarat șeful statului.
Comandat de Partidul Național Liberal. Executat de SC CPE Răsunetul SRL Bistriţa, portal: www.rasunetul.ro, CUI mandatar financiar coordonator: 31190005
Citiţi şi:
- Klaus Iohannis îi cheamă pe români la vot. “PSD a schimbat de multe ori fețele, dar niciodată nu și-a schimbat năravul”
- Cum face PSD campanie. Dezvăluirile lui Klaus Iohannis
- Klaus Iohannis, alături de românii din Diaspora. CE le-a transmis acestora
- Lipsa de infrastructură ucide. Nepăsarea criminală a PSD-iştilor costă vieţi
- Klaus Iohannis a făcut tot ceea ce putea să facă un președinte pentru a opri atacurile PSD împotriva statului român
Comentarii
Acest neisprăvit a dormit 5 ani și acum se apucă de treabă?Jalnic este acest personaj neromân!Români votați români, nu votați netrebnici din alte zări !
Motto:
„S-a spus -si nu fără temei- că ritmul biologic si ritmul istoric ar avea aceeasi cadenta , care se măsoară cu 30 de ani. Treizeci de ani sunt necesari ca o generatie nouă să apară si o mentalitate veche să dispară.”
( Iuliu Haţieganu- în cuvinte înţelepte)
La inceputul anilor ’90, Silviu Brucan afirma că românii vor avea nevoie de 20 de ani pentru a invata democratia, după ce timp de o jumătate de secol trăiseră sub dictatură. După cum se vede, Brucan a fost prea optimist si n-a avut dreptate.
Dupa cum bine remarca presedintele Klaus Iohannis, la 30 de ani de la Revolutia Română si de la căderea comunismului România este incă un stat nereformat. Aceasta este principala cauză a prelungirii starii de tranzitie de la socialism la capitalism, cu consecinte dezastroase pentru tară, in plan economic social si cultural. Lipsa de reforme interne nu a ajutat prea mult România nici după aderarea la Uniunea Europeană. In primul rând atragerea de fonduri europene a fost scazută din cauză că România nu a fost in stare sa facă o reforma administrativ- teritoriala compatibila cu structurile europene. Este vorba de regionalizare, pentru care nu era nevoie decat de vointă politică. Uniunea Europeană nu recunoaște caracterul de regiune, decat dacă ai minim 800.000 de locuitori. Dacă nu ai 800.000 de locuitori nu ești considerat regiune, deci nu poți să depui singur proiecte pentru fonduri europene, nu ești eligibil pentru niciun fel de proiect. In Romania, nici un județ din cele 40 nu îndeplinește condiția de a avea 800.000 de locuitori. Din această cauză, România pierde enorm de mulți bani europeni, fiindca totul depinde de Guvernul de la București unde lucrurile se misca foarte greu. De aceea, ar fi extrem de utila o initiativa legislativa privind regionalizarea.
Exista două căi de a face regionalizarea. Prima este prin revizuirea Constituției și introducerea „regiunii” drept categorie administrativ-teritorială ceea ce nu există astăzi în Romania. A doua cale este mai simplă si se poate face prin lege care să prevadă comasarea mai multor județe, ceea ce nu necesită modificarea Constituției. Aceasta presupune ca din cele 41 de județe actuale să rezulte un număr mai redus de unităti administrative, după modelul Poloniei, care a făcut reforma administrativă in1999, prin comasarea celor 49 de voievodate existente (similare judetelor de la noi) in 16 mari voievodate, pentru a corespunde cerintelor europene. Regionalizarea trebuie să aiba ca obiectiv esential descentralizarea si un grad ridicat de autonomie regională. Insă regionalizarea cu păstrarea judetelor nu rezolva nimic, ba dimpotrivă adaugă un nivel suplimentar de birocratie intre administratia centrală si cea locală. Solutia este extrem de simplă si ea presupune desfintarea actualelor judete si trecerea unor prerogative de importantă zonală, ale acestora la regiune, iar celelalte atributii judetene care au importantă locală, să treacă la primarii, unde sunt mai aproape de cetătean. Astfel, orasele si comunele mari vor putea primi mai multe atributii in timp ce comunele mici vor ramane cu functiile actuale. Această masură ar putea duce in timp rezonabil, la asocierea comunelor si nu la comasarea lor fortată, facută din birou după ureche.
Prin urmare, la 30 de ani de la revolutie, ruptura de vechea mentalitate comunistă reprezintă prima conditie de a infăptui „România normală”. Este o conditie necesară dar nu suficientă. Pentru ca dezideratul de campanie electorală a presedintelui Klaus Iohannis- acela de a construi „România normală”, să devină realizabil este nevoie urgentă de 3 tipuri de reforme:
-reforma constitutională;
-reforma administrativ-teritorială;
-reforma morală, prin educatie.
Si mai e ceva. Cu prilejul ultimei vizite la Casa Alba, Preşedintele SUA Donald Trump i-a oferit lui Klaus Iohannis o şapcă cu sloganul „Make România great again” ( Să facem România mare din nou). De aceea, „România normală” nu poate fi concepută fără Re-unirea cu Republica Moldova.
Adaugă comentariu nou