Campaniile de protejarea mediului, pe tot parcursul anului! Nu se face curăţenie doar primăvara

Subprefectul Attila Decsei a prezentat, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, proiectul Planului Județean anual pentru protejarea mediului, singurul de acest fel la nivel naţional. Acest plan a fost întocmit sub coordonarea Instituției Prefectului județul Bistrița-Năsăud și a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud cu scopul prevenirii și reducerii depozitelor de deșeuri din zonele neautorizate.
Responsabili/parteneri pentru implementarea acțiunilor sunt Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud, Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud, Comisariatul Județean al Gărzii Naționale de Mediu Bistrița-Năsăud, Sistemul de Gospodărire a Apelor Bistrița-Năsăud, Direcția de Sănătate Publică, Garda Forestieră Bistrița-Năsăud, Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Agenţia de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) – Centrul Județean Bistriţa-Năsăud, Serviciul Teritorial Bistrița-Năsăud al Agenției Naționale pentru Arii Protejate, A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud, Parcul Național Munții Rodnei și Parcul Național Călimani, unitățile administrativ-teritoriale – Bistrița-Năsăud, organizații neguvernamentale din Bistrița-Năsăud.
Potrivit subprefectului Decsei Atilla, în perioada ianuarie-martie, a avut loc evaluarea situației la nivel local. Din luna martie, a debutat campania generalp de curățenie la nivel județean, iar până în luna iunie va fi verificată respectarea măsurilor date de către comisia mixtă, constituită prin ordin al prefectului.
Pe tot parcursul anului, ținând cont de zonele vulnerabile identificate, vor fi organizate acțiuni de informare și conștientizare a cetățenilor cu privire la nevoia protejării mediului, a respectului pentru natură și a gestionării corecte a deșeurilor, dar şi campanii de prevenire, monitorizare, întreținere curățenie și intervenție în funcție de alerte.
"Calendarul activităților concrete destinate protejării mediului la nivelul județului Bistrița-Năsăud, pentru anul 2023, este deschis, până acum fiind planificate acțiuni, în principal, de către instituțiile cu atribuții, primării, dar și unități școlare. În perioada următoare vor fi organizate și o serie de întâlniri zonale, cu reprezentanții unităților administrativ-teritoriale, în vederea identificării unor soluții comune pentru gestionarea conformă a deșeurilor, în zonele vulnerabile. Cei care doresc să se implice, prin organizarea de acțiuni având ca scop protejarea mediului, sunt rugați să transmită o informare la adresa de e-mail [email protected], pentru a fi incluși în calendarul activităților. Acțiunile destinate protejării mediului – prevenire/conștientizare, ecologizare, întreținere, monitorizare etc. – se vor derula pe tot parcursul anului și nu vor fi concentrate doar în perioada aprilie-mai când, în mod tradițional, se organizează curățenia de primăvară", a explicat subprefectul Decsei Atilla.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5