Femeie din Mureșenii Bârgăului, depistată băută în trafic, după ce s-a accidentat cu trotineta electrică

Comunicat de presă

Polițiștii din tot județul acționează constant pentru prevenirea abaterilor săvârșite de una dintre cele mai vulnerabile categorii de participanți la traficul rutier: bicicliștii. De la începutul anului, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița Năsăud au fost organizate 30 de astfel de acțiuni. Atât în cadrul acțiunilor punctuale cât și în activitățile curente, polițiștii au constatat aproape 400 de contravenții comise de către bicicliști, cu privire la încălcări ale regimului rutier.

Consumul de alcool și nerespectarea normelor rutiere în conducerea de biciclete și trotinete pe drumul public pot avea consecințe deosebit de grave atât pentru persoana care conduce, cât și pentru ceilalți participanți la trafic. Consumul de alcool afectează coordonarea și timpul de reacție, crescând riscul de accidente. Accidentele care implică bicicliști sau conducători de trotinete pot duce la răniri grave sau chiar decese. Chiar și cantități mici de alcool pot afecta abilitatea de a conduce în siguranță.

***

La data 13 iunie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au fost semnalați despre producerea unui eveniment rutier în Mureșenii Bârgăului, pe Drumul Național 17. La locul semnalării, polițiștii au identificat o femeie din localitate, care în timp ce conducea o trotinetă electrică s-a dezechilibrat și a căzut pe carosabil, suferind mai multe leziuni.

Aceasta a fost testată și cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La aceeași dată, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița au fost semnalați cu privire la faptul că un biciclist s-a accidentat în timp ce se deplasa pe raza municipiului. Polițiștii au stabilit faptul că un bărbat din Bistrița, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe partea carosabilă s-a dezechilibrat și a căzut. Acesta a suferit mai multe leziuni fiind necesară acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele cazuri, polițiștii rutieri continuă cercetările cu privire la fapta de vătămare corporală din culpă.

 

Dacă circulați cu bicicleta pe drumurile publice, nu vă puneți viața în pericol, respectați regulile de circulație!

 

  • nu circulaţi cu bicicleta sub influenţa băuturilor alcoolice!
  • pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie să fie echipată corespunzător (dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, lumină de culoare albă sau galbenă în faţă, lumină de culoare roşie în spate şi cel puţin un element reflectorizant de aceeaşi culoare);
  • înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceţi viteza, asiguraţi-vă temeinic şi acordaţi prioritate de trecere celor în drept!
  • înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga sau la depăşire, asiguraţi-vă temeinic că nu se apropie niciun autovehicul!
  • la schimbarea direcţiei de mers, chiar dacă aveţi prioritate de trecere, asiguraţi-vă că ceilalţi participanţi la trafic v-au observat și au înţeles intenţia dumneavoastră!
  • nu traversați carosabilul pe bicicletă, pe trecerile pentru pietoni!
  • în condiţii de vizibilitate slabă este obligatoriu să purtați vestă fluorescent reflectorizantă, iar bicicleta să fie prevăzută în faţă cu lumina albă, iar în spate cu lumină roşie;

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5