Din "Fântâna darurilor"

Pr. Alin Ciprian Cîndea: Vino, Doamne, în barca vieții noastre!

Pr. Alin Ciprian Cîndea, preot al Misiunii Greco-Catolice din Paris

În pericopa evanghelică a potolirii furtunii de pe mare, asistăm la o revelare profundă a identității dumnezeiești a Mântuitorului nostru Isus Cristos. Acest act nu este doar o manifestare a puterii Sale miraculoase, ci o mărturie clară a faptului că este mai mult decât un simplu învățător sau profet; El este Dumnezeu întrupat.

 

În Sfânta Scriptură, marea simbolizează adesea haosul și puterea neîmblânzită a creației, pe care doar Dumnezeu o poate controla. În Vechiul Testament, Domnul este descris ca Cel care stăpânește peste ape: „Doamne Dumnezeule Sabaót, cine este asemenea ţie?Tu eşti puternic, Doamne, şi fidelitatea te înconjoară.Tu stăpâneşti trufia mării, tu potoleşti frământarea valurilor ei.” (Psalmul 89,9-10).

 

Prin actul de a potoli furtuna, Isus revelează aceeași autoritate asupra creației, sugerând implicit că El este de aceeași natură cu Dumnezeu Tatăl. Acesta este un moment deosebit de semnificativ în înțelegerea tainei persoanei lui Isus Cristos, așa cum a fost subliniat de Sfântul Ioan Paul al II-lea: „În Isus, vedem plinătatea Revelației lui Dumnezeu. În El, Dumnezeu se face cunoscut nu doar prin cuvinte și fapte, ci prin însăși persoana Sa. Isus este imaginea vizibilă a Dumnezeului invizibil” (Enciclica Redemptor Hominis, 7).

 

Acest eveniment miraculos ne amintește de centralitatea credinței în viața noastră creștină. Papa Francisc, în contextul furtunilor existențiale pe care le trăim în lumea de astăzi, ne îndeamnă să avem aceeași încredere în Isus, care este cu noi chiar și în mijlocul încercărilor: „Isus este în barcă cu noi. Chiar și atunci când furtuna este puternică și vânturile sunt contrare, El ne îndeamnă să nu ne temem, ci să avem credință”

 

Potolirea furtunii pe mare nu este doar un miracol fizic; este o demonstrație teologică a faptului că Isus are autoritate asupra creației, confirmându-și astfel statutul de Mesia și Fiul lui Dumnezeu. Aceasta ne invită la o încredere profundă în El, chiar și în mijlocul celor mai turbulente momente ale vieții noastre: Vino, Doamne, în barca vieții noastre!

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5