Inspectorul școlar Cristi Nicula: Toate cele patru proiecte pentru școli pilot au fost admise la finanțare

Ministerul Educației, în calitate de coordonator de reforme și investiții finanțate prin Planul Național de Reformă și Reziliență (PNRR), a dat publicității rezultatele etapei de evaluare a calității proiectelor depuse în cadrul apelului PNRR/2024/C15/I18 „Granturi pentru unitățile de învățământ pilot”.
Potrivit inspectorului școlar general Cristi Nicula, toate cele patru unități de învățământ din județul nostru au trecut și de această etapă de evaluare a calității, întrunind punctajul necesar pentru a obține finanțare.
Este vorba despre Colegiul Național Petru Rareș - BECLEANCNPR- SKILLS 4 LEARNING, LIceul Tehnologic Agricol BEclean - Inovare în evaluare și autoevaluare la Liceul Tehnologic Agricol Beclean, LIceul TEhnologic Agricol Bistrița - AGRISMART- inovare si educație în agricultură și Școala Gimnazială Șieuț - MUZEUL VIU - Între MIT și REALITATE, la Școala Gimnazială Șieuț.
***
Obiectivul acestui apel de proiecte este de a crește responsabilitatea la nivelul școlilor, funcție esențială a guvernanței descentralizate a sistemelor de educație. Acest lucru se va realiza prin crearea unei rețele de școli-pilot care vor testa diverse intervenții inovative în educație. Se vor finanța proiecte care introduc noi modele curriculare, noi căi de carieră pentru profesori și noi modele de management descentralizat pentru creșterea treptată și sustenabilă a autonomiei în școlile preuniversitare.

Planul de pilotare trebuie să vizeze cel puțin două priorități dintre cele menționate mai jos:
Managementul unității de învățământ, inclusiv finanțare alternativă,
Elemente inovative la nivel de curriculum, arii curriculare, programe școlare,
Metode și standarde de evaluare a performanțelor elevilor/Metode de evaluare a progresului în dezvoltarea preșcolarilor,
Metode de autoevaluare instituțională și asigurare a calității,
Dezvoltarea carierei didactice și a managementului școlar, prin noi modele de carieră și mentorat didactic;
Incluziunea preșcolarilor/elevilor cu CES în învățământul de masă.

Alocarea financiară totală a apelului de proiecte este de 12 milioane de euro, fără TVA, valoare eligibilă din PNRR. Un proiect depus de o școală poate obține maximum 200.000 de euro.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5