CNPR Beclean, liceele agricole din Bistrița și Beclean și școala din Șieuț, granturi pentru unități de învățământ pilot

Ministerul Educației, în calitate de coordonator de reforme și investiții finanțate prin Planul Național de Reformă și Reziliență (PNRR), a dat publicității lista proiectelor eligibile în cadrul apelului „Granturi pentru unitățile de învățământ pilot”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 15: Educație.
Patru unități de învățământ din județul nostru au trecut de atapa de evaluare a eligibilității. ESte vorba despre Colegiul Național Petru Rareș - BECLEANCNPR- SKILLS 4 LEARNING, LIceul Tehnologic Agricol BEclean - Inovare în evaluare și autoevaluare la Liceul Tehnologic Agricol Beclean, LIceul TEhnologic Agricol Bistrița - AGRISMART- inovare si educație în agricultură și Școala Gimnazială Șieuț - MUZEUL VIU - Între MIT și REALITATE, la Școala Gimnazială Șieuț.
"Tradiția și modernitatea dansează laolaltă ín școlile din Bistrița, Beclean și localitatea Șieut. Se pregăteşte startul unei revoluții educaționale! Colegiul Național "Petru Rareș" din Beclean, alături de Liceul Tehnologic Agricol din Beclean și Bistrița, și-au suflecat mânecile și au spus "DA" provocării de a deveni școli-pilot. Cu mult curaj și viziune, alături de Școala Gimnazială din Șieuț, aceste instituții se pregătesc să demonstreze că, între lecțiile de agricultură și formulele de matematică, inovația educațională poate înflori. Cine ar fi crezut că, la umbra dealurilor bistrițene, se va naște o nouă eră a învățământului? Numai timpul va spune, dar un lucru e cert: viitorul sună bine, iar elevii au toate motivele să fie entuziasmați.
Să înceapă pilotarea!", a transmis inspectorul școlar județean Cristian Nicula.
***
Obiectivul acestui apel de proiecte este de a crește responsabilitatea la nivelul școlilor, funcție esențială a guvernanței descentralizate a sistemelor de educație. Acest lucru se va realiza prin crearea unei rețele de școli-pilot care vor testa diverse intervenții inovative în educație. Se vor finanța proiecte care introduc noi modele curriculare, noi căi de carieră pentru profesori și noi modele de management descentralizat pentru creșterea treptată și sustenabilă a autonomiei în școlile preuniversitare, urmând a fi selectate 60 de școli-pilot eligibile pentru a participa în acest program.

Prin prezentul apel vor fi finanțate programe-pilot propuse direct de unitățile de învățământ cu nivel de calificare ISCED 0-5 sau de parteneriate formate între unitățile de învățământ.
Planul de pilotare trebuie să vizeze cel puțin două priorități dintre cele menționate mai jos:
Managementul unității de învățământ, inclusiv finanțare alternativă,
Elemente inovative la nivel de curriculum, arii curriculare, programe școlare,
Metode și standarde de evaluare a performanțelor elevilor/Metode de evaluare a progresului în dezvoltarea preșcolarilor,
Metode de autoevaluare instituțională și asigurare a calității,
Dezvoltarea carierei didactice și a managementului școlar, prin noi modele de carieră și mentorat didactic;
Incluziunea preșcolarilor/elevilor cu CES în învățământul de masă.

Alocarea financiară totală a apelului de proiecte este de 12 milioane de euro, fără TVA, valoare eligibilă din PNRR.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5