Povestea ”Plante, oameni și povești vindecătoare”, la final. Eroi sunt Fluturașii de la Dumbrava Minunată și elevi din 8 școli

Liceul Tehnologic Agricol Bistrița,  în calitate de organizator al programului de vară ” PLANTE, OAMENI și POVEȘTI VINDECĂTOARE”, alături de Asociația Ruralis  mulțumește ”eroilor” implicați în această poveste, mai exact elevilor/preșcolarilor  și cadrelor didactice de la:
- Grădinița cu Program Prelungit” Dumbrava Minunată ”Bistrița
-Școala Gimnazială Tureac,
- Școala Gimnazială Livezile
- Școala Gimnazială nr. 4 - Bistrița,
- Școala Gimnazială nr. 3 - Bistrița,
- Colegiul Tehnic INFOEL - Bistrița,
- Colegiul Național Liviu Rebreanu - Bistrița,
- Liceul Silvic Transilvania - Năsăud
- Liceul Tehnologic Agricol - Bistrița,
Au fost 5 zile de poveste în care am avut parte de o vacanță cu educație. Povestea a început cu 3 tururi ghidate, peste 30 de kilometrii parcurși în 3 habitate diferite din imediata vecinătate a orașului Bistrița. Am identificat plantele medicinale din flora spontană, am observat biodiversitatea locului și am punctat importanța conservării acestor zone prețioase, pentru a beneficia în continuare de serviciile ecosistemice atât de necesare în contextul schimbărilor climatice. Ne-am  jucat, am asculta povești tămăduitoare și am notat în de Jurnalul călătoriei unde am adunt impresii și gânduri pentru proiectul IMAGINE.
Preșcolarii din grupa mare A "Fluturașii” de la GPP "Dumbrava Minunată” Bistrița, care au frecventat grădinița, alături de educatoarele lor, au desfășurat și ei activități interesante în cadrul programului: au vizionat filmulețe despre plante medicinale, au ieșit în curtea grădiniței să culeagă plante pe care le–au presat și mai apoi cu acestea au confecționat  semne de carte, pe care le-au expus în cadrul târgului, desfășurat în data de 10 august, în curtea interioară a Complexului  Muzeului Bistrița.
 
Aceasta a fost pe scurt povestea programului de vară ”Plante, oameni și povești vindecătoare”,  inițiat de Fundația Noi Orizonturi și organizat de Liceul Tehnologic Agricol Bistrița în parteneriat cu Asociația RURALIS.
Din fiecare proiect în care ne implicăm învățăm, ne perfecționăm și câștigăm elevi mai inspirați, educați și mai implicați în viața comunității... Deci implicarea face diferența!
 
Coord. proiect prof. Elena Mora și  dina Măgerușan de la Liceul Tehnologic Agricol Bistrița 
Foto: Simona Păcurar
 
 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5