Nicolae Moldovan a fost învestit pentru al șaptelea mandat de primar! 10 proiecte majore pentru Beclean!

Nicolae Moldovan a depus jurământul și a fost învestit ca primar al orașului Beclean, pentru al șaptelea mandat. Alături primarul Nicolae Moldovan și de consilierii care au depus astăzi jurământul au fost subprefectul Decsei Atilla și reprezentanți ai Institiției Prefectului Bistrița-Năsăud, Bogdan Ivan – ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, senatorul Ioan Deneș, protopopul ortodox de Beclean – părintele Dragoș Cristian, primarii Paul Știr (Căianu Mic) și Ștefan Cârcu (Rebrișoara), directori de instituții școlare.

 Zece direcții majore cuprinde programul de guvernare locală al orașului, pentru următorii patru ani, care vizează investiții majore în infrastructură, educație, sănătate, turism etc.

Toate proiectele pe care noi le-am promis în următoarea etapă sunt contractate, sunt depuse și sunt într-o fază foarte matură de implementare”, a declarat Nicolae Moldovan, în cadrul unei conferințe de presă, punctând stadiul de implementare a fiecărei investiții în parte și sursele de finanțare.

  1. Infrastructura rutieră și rețele de apă și apă uzată:

Modernizarea drumurilor agricole – 5 milioane lei

Asfaltare toate străzile - prin Programul Anghel Saligny – 16 milioane lei

Canalizare Figa prin Programul National de Investitii “Anghel Saligny” – 9 milioane lei

Masterplan apă – canalizare oraș Beclean – 13 milioane euro

Asfaltare drum Beclean - Chiochiș

Pasaj subteran – 10 milioane euro

Pasaj suprateran – 5 milioane euro

Viaduct Șuri – 3,6 milioane euro

  1. Parc industrial de specializare inteligentă – 25 milioane euro
  2. Regenerare urbană (granit - trotuare – DN 17) – 33 milioane lei
  3.  Grădina Urbană Transilvania  
  4.  Izolare termică blocuri și construire blocuri NZEB și ANL – 7 milioane lei

             Construire nou bloc ANL

              Reabilitarea termică a tuturor blocurilor de locuințe din orașul Beclean prin fonduri europene

  1. Proiect de mobilitate 3 - pod Șuri – 90 milioane lei
  2.  Reabilitare școala „Grigore Silași” – centru – 5 milioane euro, Liceul Agricol, Grădinița Rusu de Jos, Grădiniță Cartierul Podirei (G.U.T.)
  3.  Construcție corp nou spital – 50 milioane euro, finanțare prin Programul Național de Onvestiții în infrastructura unităților spitalicești
  4. Piața agroalimentară
  5. Gara nouă CFR

Ștacheta pe care a ridicat-o foarte sus domnul primar Nicolae Moldovan implică o mare responsabilitate pentru viitorul executiv al Becleanului.

Eu cred că cei care vor avea responsabilități în partea administrative-executivă a orașului Beclean vor trebui să muncească, cu siguranță, mai mult decât a muncit actualul primar ca să păstreze această ștachetă stabilită de către domnul primar Moldovan. Este o mare responsabilitate atunci când ești într-o demnitate publică în care cetățeanul, prin votul lui, te-a învestit”, a spus senatorul Ioan Deneș.

Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a menționat că Nicolae Moldovan reprezintă un model de administrație pentru întreaga Românie, prin prisma modului în care a coagulat echipa de specialiști din Primăria Beclean, Consiliul Local Beclean, dar și comunitatea.

“Într-o lume tot mai dezbinată cred că acesta este un deziderat pe care ar trebui să și-l propună orice on care face politică și administrație și care crede în Dumnezeu. (…) Pentru lucrurile cu adevărat importante, pentru comunitate, indiferent de coloratura politică,  indiderent de ideile care pot să fie contradictorii, trebuie să stăm la masă, să vedem care sunt importante pentru comunitate, pentru județ și pentru țară”, a precizat ministrul Bogdan Ivan.  

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5