Sarmalele de Bistriţa -Năsăud, printre cele mai scumpe din ţară

Datele Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), preluate de jurnaliştii de la gandul.info arată că în Bistriţa-Năsăud varza se vinde cel mai scump în pieţele judeţului, iar la carnea d eporc suzntem în top 5 la nivel naţional. Asta în timp ce o tot ţinem sus şi tare cu profilul agricol al judeţului nostru.

Astfel, în prajma sărbătorilor, cei care nu au crescut un porc în bătătură, au cumpărat carnea de porc cu un preţ care varia între 11 şi 18 lei, la fel ca şi anul trecut, dar preţ care clasează judeţul pe poziţia a cincea la nivel naţional. Ce-i drept, anul trecut, la acelaşi preţ eram pe locul I la produse scumpe.

Bistriţa-Năsăud rămâne ca şi anul trecut, pe primul loc în topul judeţelor de unde consumatorii pot cumpăra cea mai scumpă varză. De la sărbătorile de iarnă din 2011 şi până în prezent aici kilogramul de varză s-a scumpit cu până la 1 leu. Astfel, dacă anul trecut varza se vindea în acest judeţ cu 1,5 lei - 2 lei/kg, acum românii trebuie să scoată din buzunar până la 3 lei pentru a achiziţiona aceeaşi cantitate de varză.

Şi uite aşa, “scump, domnule, scump”, cu sarmalele pe la Bistriţa, dacă nu ai provizii prin cămară şi neamuri la ţară, cu porcul în grajd şi varza pusă în butoi la murat.

De Revelion, se trece la maioneze şi diverse salate sau la peşte, nu că acestea ar avea preţuri mai mici. De băutură nu ne facem griji, că o palincă are toată lumea, la fel şi vin de Lechinţa. Apropo, toată lumea bea vin de Lechinţa, dar oare de unde s-or fi cules atâţia struguri?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5