Aproape toate străzile Vermeşului vor intra la asfaltare

În cadrul noului Program de Dezvoltare Eurală 2014-2020, Primăria Lechinţa a depus deja două proiecte pe fonduri europene. Potrivit primarului, a fost făcută vizita în teren, proiectele sunt eligibile, aşteptându-se doar ” declararea eligibilităţii şi demararea procedurilor de proiectare şi execuţie”.

„Este vorba despre un proiect pe un drum agricol în valoare de un milion de euro şi unul pe asfaltare străzi, în comuna Lechinţa, tot de un milion de euro. Din acest proiect, practic, aproximativ 75% din străzile satului Vermeş vor intra la asfaltare.

Practic,Vermeşul, care este tot una cu Lechinţa, două sate unite, doar denumirea de Vermeş mai face diferenţa, va fi în aceeaşi proporţie asfaltat. De asemenea, pe Master Planul de apă şi canalizare, Vermeşul este singura localitate din sudul judeţului care intră eligibil la canalizare, datorită faptului că „face aglomerare” cu Lechinţa de peste 2000 locuitori. Doar Vermeşul a intrat din toată zona de Câmpie la canalizare. În Vermeş reţeaua de apă este realizată integral, am rezolvat în mandatul trecut. În doi ani, lucrurile la Vermeş vor fi finalizate în totalitate”, a precizat Romeo Florian, într-o emisiune de la AS TV.

***

Una peste alta, investiţiile derulate la Lechinţa, însumează peste 10 milioane euro, „o sumă uriaşă, dar este o comună cu şapte sate”, „o comună de două ori cât municipiul Bistriţa ca întindere”, „o comună mare, cu populaţie multă, foarte dispersată, cu foarte multe necesităţi, ţinând cont că sunt 9 şcoli, 7 grădiniţe, 6 cămine culturale”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5