Romeo Florian (primar Lechinţa): Două proiecte finanţate din fonduri europene, selectate. Peste 85% din străzile Vermeşului, asfaltate

Două proiecte cu finanţare europeană stau să înceapă la Lechinţa, asta după ce au fost selectate de către Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

         “Am primit o veste extraordinară, pentru noi cetățenii comunei Lechința. Două proiecte depuse pentru finanțare pe fonduri europene în valoare de două milioane de euro au fost selectate”, spune primarul comunei Lechinţa, Romeo Florian.

          În luna octombrie a anului trecut, autorităţile locale din Lechinţa au depus primul proiect pe noul Program Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020. UUnul dintre proiecte pentru care se aşteaptă semnarea contractului de finanţare a fost depus pe Măsura 7.2 -  - Investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică. Proiectul a fost depus în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Valea Dipşei, împreună cu Primăria Galaţii Bistriţei. Este un proiect în valoare de 2 milioane euro, din care jumătate revine Lechinţei.

         În primul rând se va asigura elementul de legătură, şi anume drumul comunal 16 dintre Tonciu şi Sângeorzu Nou, pe o lungime de 5 km. Practic, acest drum va fi „o centură” a Lechinţei, care va scurta drumul celor de pe zona de Câmpie cu 10 km. În plus, fiecare localitate va avea la dispoziţie fonduri şi pentru infrastructura proprie. Primăria Lechinţa a inclus o stradă din Lechinţa şi majoritatea reţelei stradale din Vermeş, adică peste 85%. Între timp, prin alte proiecte, la Vermeş şi Sângeorzu Nou se rezolvă şi problemele de apă şi canalizare.

         Cel de al doilea proiect selectat, prin PNDR 2014-2010, face referire la infrastructura rutieră agricolă, proiect în valoare de 1.000.000 euro, finanţat prin Submăsura 4.3 – Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice, De reţeaua de 11 km de drum agrocil modernizat vor beneficia oamenii din satele Lechința, Țigău, Chiraleș, Vermeș. “Foarte important pentru lechințeni, podul spre Fizeș peste pârul Dipșa va fi reconstruit. Mulțumesc tuturor care au muncit alături de mine în implementarea acestor proiecte”, transmite primarul Romeo Florian.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5