Sistem de iluminat stradal modern pentru cele 7 sate ale Lechinţei! Romeo Florian: Vom recepţiona în perioada următoare alte două proiecte mari, de 3,5 milioane euro

Iluminatul public stradal a fost modernizat în ceşe şapte sate ale Lechinţei – Vermeş, Sângeorzu Nou, Bungard, Ţigău, Sâniacob, Chiraleş şi Lechinţa – graţie unui proiect finanţat din fonduri guvernamentale. “Este o investiţie derulată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în valoare de 1,7 milioane lei. Au fost înlocuite 1100 lămpi existente cu lămpi de tehnologie LED, care au un consum mai redus şi o durată de utilizare mullt mai mare.

         “Am finalizat proiectul de modernizare a iluminatului stradal în comuna Lechința. Cu ajutorul Guvernului României, prin PNDL, modernizăm în continuare comuna noastră. În urma derulării investiţiei, vom reduce la jumătate costurile pentru factura la energie electrică”, ne-a declarant primarul Romeo Florian.

         Potrivit acestuia, în următoarea perioadă vor fi recepţionate lucrările la alte două proiecte majore pentru comuna Lechinţa. Este vorba despre un proiect al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară “Valea Dipşei” (care include Galaţii Bistriţei şi Lechinţa)6, de două milioane de euro, finanţat  prin Măsura 7.2 în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală. În fapt, a fost modernizat drumul dintre Tonciu-Sângeorzu Nou, practic “o centură” a Lechinţei, care scurtează drumul celor din zona de Câmpie cu 8 kilometri. În plus, fiecare comună a avut la dispoziţie fonduri şi pentru infrastructura proprie, fiind modernizate o stradă din Lechinţa şi majoritatea reţelei stradale din Vermeş.

         O altă investiţie care va fi recepţionată în perioada următoare este cea canalizarea și stația de epurare din localitatea Sângeorzul Nou, în valoare de aproximativ 1.500.000 euro şi finanţat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, prin Programul Naţional de Dezvoltare  Locală.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5