Primarul Romeo Florian: Au început lucrările de infrastructură, în Vermeş, prin ADI Valea Dipşei. Centura Lechinţei scurtează drumul celor de pe Câmpie

Administraţiile locale din Lechinţa şi Galaţii Bistriţei au constituit Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Valea Dipşei”, care beneficiază de finanţare europeană pentru un proiect de infrastructură rutieră în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală. Este vorba despre un proiect de două milioane de euro,  prin Măsura 7.2 - Investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică, fiind deja parafat contractul de execuţie şi demarate lucrările.

 În fapt, vorbim despre modernizarea unui drum pe itinerariul Tonciu-Sângeorzu Nou, practic “o centură” a Lechinţei, care va scurta drumul celor din zona de Câmpie cu aproape 10 kilometri. Pe acest drum de aproximativ şase kilometri, mai este de pus un strat de piatră, înainte de a se trece la turnarea asfaltului.

În plus, fiecare comună are la dispoziţie fonduri şi pentru infrastructura proprie, urmând să fie modernizate o stradă din Lechinţa şi majoritatea reţelei stradale din Vermeş.

De cealaltă parte, la Galaţii Bistriţei vor fi asflatate alte cinci străzi,  din care una la Tonciu, o stradă la Galaţii Bistriţei şi trei străzi la Dipşa, pe o lungime de aproximativ 9 kilometri.

         Durata de implementare a proiectului este până în noiembrie 2019, firma care execută fiind Îndemânarea Construct.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]