Tăiatul porcului, ritual păstrat de artistul Nicu Cioanca. Bunătăţi din porcul crescut în ogradă, pe Valea Bârgăului
Lun, 12/19/2016 - 15:28
Artistul Nicu Cioanca, directorul adjunct al Centrului Judeţean pentru Cultură, se pregăteşte de Sărbătorile de iarnă. Conform tardiţiei, de pe masa de Crăciun a îndrăgitului interpret nu va lipsi cârnaţul şi alte preparate făcute acasă, din porcul crescut în ogradă, pe Valea Bârgăului.
Tăiatul porcului a avut loc în week-end, aşa cum s-a întâmplat la mulţi gospodari din judeţ.
La mulţi ani, cu sănătate !
Citiţi şi:
- În prag de zi onomastică, Nicu Cioanca nu uită de tradiţiile bârgăuane
- Bucuriile primarului Hognogi: tăiatul porcului şi zăpada
- Tăiatul porcului, ca pe la gazde, și bucate alese la Crăciun în Bistrița-Năsăud!
- La tăiatul porcului, explozie de butelie
- Tragedie la tăiatul porcului pentru un director de la Iproeb. Acesta se zbate între viaţă şi moarte
Meniu principal
Ultimele stiri
Cultura
Prin bunăvoința scriitorului concitadin, am primit și cel din urmă volum al domniei...
Comentarii
Istorii bistrițene -
Dum, 20:01
Conduși de Ioan Mititean,
Pe-un colnic năsăudean!?
Mi-ho-ho și mi-ho-ho-ne,
La stâna lui Pop...
Ioan Galatan -
Dum, 13:02
Un OM deosebit, un adevarat Dascal!
Un pios omagiu, odihna vesnica, Domnule Profesor!
I. Galatan...
Pampa Elisabeta -
Dum, 03:18
Mi-a fost profesor și am îndrăgit matematica,un profesor deosebit,Odihnă veșnică!🙏
Took -
Vin, 22:00
Odihna veșnică ,Attila. Un om de moda veche, un profesor adevărat.Jo pe eldaval szolgáltal...
Ionel Runcan -
Vin, 19:25
L-am avut diriginte 1970-1973, un om deosebit. Odihna vesnica! Condoleante familiei!
Aniversări
La mulți ani, cu multă sănătate, oameni frumoși alături, cu inspirație și proiecte editoriale de succes, îi transmitem astăzi scriitorului Dan Coman...
În zi de naștere, îi dorim dlui Flaviu Daniel Urâte, expert superior în cadrul Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, multă sănătate, putere de...
In Memoriam
A plecat și profesorul nostru Attila Krizbay
Adaugă comentariu nou