La Bistriţa, Armonia Jazz, un splendid workshop al profesorului Mircea Tiberian

Aflat la ediţia a III-a, evenimentul cultural „Bistriţa Armonia Jazz”, desfăşurat în perioada 21-22 sept., în organizarea şi coordonarea prof. Claudiu Şular, a avut ca invitat special pe maestrul şi cunoscutul profesor, pianist şi compozitor de jazz Micea Tiberian care, în prezenţa elevilor şi cadrelor didactice de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda”, a făcut o pertinentă şi profesionistă demonstraţie privind tainele jazz-ului, rolul şi influenţa acestuia în viaţa şi dezvoltarea personalităţii celor care iubesc acest gen muzical.
Într-un splendid workshop, susţinut în cadrul Liceului de Muzică „Tudor Jarda” din Bistriţa, prof. Mircea Tiberian a făcut o pertinentă demonstraţie la pian, motivând şi exemplificând cu interpretări ce înseamnă universul şi misterul muzicii de jazz.
Acest instructiv workshop a fost dedicat cadrelor didactice, elevilor şi tinerilor interesaţi să se perfecţioneze în studiul acestui gen muzical, jazz-ul, sub competenta şi profesionista coordonare a prof. Mircea Tiberian.
Proiectul, necesar şi util pentru iubitorii jazz-ului, a fost cofinanţat din bugetul local al municipiului Bistriţa.
„Este al treilea an în care desfăşurăm proiectul „Bistriţa Armonia Jazz” în care promovăm acest gen muzical, iar anii trecuţi au fost profesori şi masteranzi de la Academia „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. În acest an avem un invitat special, pe dl. profesor, pianist şi compozitor de jazz Mircea Tiberian, de la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Este o personalitate prestigioasă, cel mai renumit din ţară, având 40 de ani de activitate în ţară şi străinătate, fiind un invitat de onoare la Bistriţa.
Există un public avid care aşteaptă ca dl. prof. Mircea Tiberian să destăinuie tainele jazz-ului şi să ofere o lume nouă în armonia acestui gen muzical”, a precizat prof. Claudiu Şular.
Maestrul Mircea Tiberian a motivat şi susţinut workshop-ul prin faptul că „Există un curent, în ultima perioadă de timp, în care o multitudine de muzică este lăsată la latitudinea interpretului, există foarte multă improvizaţie, care este ca o vorbire muzicală”.
A fost o zi de magie muzicală pentru auditoriu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5