Îşi fac buletin de Bârgău ? O bârgăuancă i-a pus inel în paste lui Scărlătescu, alta aleasă de Dumitrescu ! Din nou avem concurente în echipele Chefi la cuțite
Mie, 05/23/2018 - 14:26
Seara de marți a fost una în care emoțiile și tensiunea au atins cote maxime, căci cei 120 de concurenți care s-au calificat în cursa către echipele finale ale chefilor au trecut prin trei probe de foc consecutive.
Faza de Bootcamp a show-ului “Chefi la cuțite” este o etapă importantă din concurs, ce oferă chefilor detalii despre îndemânarea concurenților, abilitatea lor de a face față presiunii din bucătărie, dar și inventivitatea de care pot da dovadă contracronometru. La finalul ei, chefii au ales cei 18 bucătari care de săptămâna viitoare vor intra într-o experiență culinară unică.
După ce s-au întrecut în canapé-uri, concurenții au trecut aseară prin proba salatelor, ca mai apoi să aibă de realizat o farfurie ce a avut la bază un ingredient impus: oul. Rândurile s-au strâns cu fiecare test, căci din toți cei 120 de concurenți, la finalul primei sesiuni de gătit doar 60 au trecut mai departe, iar 18 au demonstrat în cele din urmă că merită să facă parte din echipele chefilor. Ediția de marți seară a dezvăluit și culorile în care vor lupta cei trei chefi alături de bucătarii aleși în sezonul de poveste al emisiunii “Chefi la cuțite“. Sorin Bontea va defila în verde, Florin Dumitrescu se bazează că albastru va fi culoarea norocoasă de anul acesta, în vreme ce Cătălin Scărlătescu este convins că finala va străluci în culoarea aleasă de el, galbenul.
Echipa verde este caracterizată de o energie pozitivă debordantă, fiind formată din 4 concurenți și 2 concurente. Doi bucătari cu experiență în domeniul culinar sunt Robertino Țarălungă și Liviu Morărescu, dornici să își etaleze calitățile la bancul de lucru în cel de-al cincilea sezon. Fernando Polo este un instructor de salsa pasionat de magia bucătăriei, în vreme ce Alb Vlad își dorește ca această experiență să îl ajute să evolueze cât mai mult din punct de vedere culinar. Cele două doamne din echipa verde, Marlena Botezatu și Cristina Pavel, au o experiență vastă în domeniu și sunt doi pioni de bază în formula aleasă de chef Sorin Bontea.
Echipa albastră, a lui chef Florin Dumitrescu, este formată din 5 concurenți și o singură concurentă ce vor intra în competiție sub pseudonimul de “jedi”. Cel mai tânăr dintre ei este Bogdan Vandici, care la doar 21 de ani a obținut nu doar o tunică, ci și toată aprecierea mentorului său. Julius Ponce Gutierrez, filipinezul plin de energie care a ajuns sezonul trecut doar până în ultima probă de Bootcamp, a reușit să se califice anul acesta în echipele finale. Trei fețe noi în concurs sunt Robert Csaba Hajdu, Victor Ioniță și Gabriel Mocanu, un trio de bucătari talentați, cu experiență la bancul de lucru. Bărgăuanca Elena Rus gătește din pasiune și i-a demonstrat lui Florin Dumitrescu că poate fi un aliat de încredere în lupta către marele titlu al sezonului 5.
Elena a fost şi în sezonul IV al emisiunii Chefi la cuțite şi a părăsit competiţia în bootcamp. În sezonul V, Elena Rus din Tiha Bârgăului a pregătit un preparat tradițional reinterpretat. „M-am întors ca să mă lămuresc cu voi”, a spus ea. „M-am măritat de harnică, nu de frumoasă. Eu fac scandal și mâncare din ce am la îndemână”, s-a prezentat Elena Rus în ambele sezoane Chefi la Cuțite.
„Data trecută a, luat trei cuțite. Acuma am venit cu soțu’, care a zis că dacă nu iau din nou trei cuțite, mă lasă aici, nu mă mai duce acasă. No să văd io cine mă duce acasă”, a spus râzând bârgăuanca. „Eu sunt tânără și neliniștită, încă. Și musai să mă fac polițist, că și sezonu’ trecut tot așa o zis, că îs polițist”, a spus Elena.
Bucătarii aleși de Cătălin Scărlătescu reprezintă echipa galbenă, fiind formată din 4 concurenți și 2 concurente. Toți cei șase au experiență la bancul de lucru, de aceea sunt convinși că vor ajunge cât mai departe în concurs. Antoanela Samoilă este bucătar în SUA, în vreme ce Amedeo Drosu lucrează într-un restaurant de renume din Anglia. Mihai Chelaru este și el un atu pentru echipă, căci pe lângă diploma de bucătar care îl recomandă, concurentul își petrece cea mai mare parte din timp la bancul de lucru într-un restaurant unde îi învață pe ceilalți să gătească. Răzvan Constantin a venit special din Barcelona pentru a participa și speră ca această experiență să îl ajute să evolueze, iar Mikloș Tolnai este bucătar într-un restaurant din Dej.
Din echipă face parte şi bârgăuanca Ștefania Manea ce gătește de mai bine de șaisprezece ani. Are un decolteu adânc, o fată de 24 de ani acasă, experiență în bucătăria italiană și talent cât încape: „O să mă duc fără cămașă la chefi, dacă o pătez!”, a glumit Ștefania Manea în timp ce a pregătit o rețetă de spaghete cu vongole și extract de hamsii la preselecţii.
S-a născut la Prundu Bârgăului și a adus chefilor un sos de hamsii, folosit... pentru fructele de mare! A prezentat-o chefilor pe fiica ei care are alură de fotomodel. „Îmi place foarte mult cum gătește mama, de asta am înscris-o în emisiune!”, a spus tânăra în emisiune. Ștefania a plecat în Italia pentru fiica ei care a avut nevoie de mai multe intervenții chirurgicale.
„O să îți faci buletin de Bârgău!”, au glumit colegii cu Chef Scărlătescu. Ștefania i-a pus inel în paste lui Scărlătescu, iar gluma a fost una pe măsură!
Cu 3 cuţite, bârgăuanca a mers mai departe, iar acum a trecut şi de Bootcamp şi este în echipă pe urmele bârgăuanecei Angi Cobuţ !
Cu echipele de mai jos ne reîntâlnim săptămâna viitoare pe Antena 1, luni și marți, de la 20:00, când se va da startul unei lupte ,,la cuțite” în etapele de confruntări ale sezonului de poveste.
Componența echipelor finale din sezonul 5 ,,Chefi la cuțite”:
Echipa Galbenă, condusă de chef Scărlătescu: Mihai Chelaru, Antoanela Samoilă, Amedeo Drosu, Ștefania Manea, Răzvan Constantin, Mikloș Tolnai
Echipa Albastră, condusă de chef Dumitrescu: Robert Csaba Hajdu, Bogdan Vandici, Elena Rus, Julius Ponce Gutierrez, Gabriel Mocanu, Victor Ioniță
Echipa Verde, condusă de chef Sorin Bontea: Marlena Botezatu, Liviu Morărescu, Robertino Țarălungă, Fernando Polo, Vlad Alb, Cristina Pavel
Show în cea mai urmărită emisiune culinară ! Spune că pastele pregătite „ardente” nu ar îngrășa și o credem pe cuvânt având în vedere cum arată la 42 de ani!
Citiţi şi:
- Felicitări! Elena Ciotmonda, din Mijlocenii Bârgăului, în echipa lui Scărlătescu la Chefi la cuțite
- Un beclenar, la un pas de câştigarea Trofeului Chefi la cuţite. Andrei, bine văzut de cei trei chefi
- (Video) Bistriţenii au părăsit concursul cu cântec! Bârgăul ne va reprezenta cu cinste la Chefi la cuţite
- Nina Rus, cel mai mare chef din istoria judeţului, emoții și suspine, alături de familie
- (Video) Merg mai departe bârgăuancele la Chefi la cuţite? Nu înţeleg cum s-a întâmplat
Meniu principal
Ultimele stiri
Cultura
Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud și...
Comentarii
Dorel de Bistrita -
Sâm, 18:30
Mai, sunteti de toata groaza... Fortati oamenii sa taie " marunt " toate crengile... si sa le puna...
Iuliu -
Sâm, 15:59
Este vorba despre primarul din comuna Sânmihaiu de Câmpie, acuzat de fraudă electorală la...
Țăranu -
Sâm, 12:08
La mulți ani.
tomescu marian -
Sâm, 10:53
am transmis prin posta dou[ volume proz[, respectand conditiile de participare la concursul de...
Opritoiu Anica -
Sâm, 08:35
Mult succes!!
Îți mulțumim pentru ca porți cu mândrie pe scene internationale piese din portul...
Aniversări
În zi de naştere, cele mai sincere urări aniversare adresăm preacucernicului părinte PAVEL RUSU, preot la Spitalul orășenesc Beclean.
În zi de naștere, adresăm calde urări de bine consilierului asistent Diana-Alexandra Corobian-Păștean din cadrul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.
În zi aniversară, adresăm calde urări de bine și sănătate preacucernicului părinte LAZĂR NECHITA, preot în Parohia Ortodoxă Rodna I.
Adaugă comentariu nou