Nouă biserică penticostală la Beclean

Biserica penticostală “Sfânta Treime” Beclean va oficia duminică, 11 septembrie, “serviciul divin de consacrare a noii clădiri” de pe strada Șieului, numărul 9A, anunță organizatorii în invitația de participare la sărbătoare (pastor, Luca Deneș). Prima slujbă din noul locaș de cult va fi oficiată de la ora 9.00, avându-l ca invitat pe pastorul dr. Pavel Riviș Tipei, pentru ca de la ora 17.00 să aibă loc botezul în apă, nou-testamentar, sub povățuirea pastorului Sandu Negrușer.
Biserica are program în fiecare miercuri, de la ora 19.00, și duminica, de la 9.00 și de la 18.00. Până la finalul lunii octombrie, vor avea loc mi multe “părtășii comune” cu biserici omoloage din Dumbrăvița, Agriș, Figa, Beclean (română și maghiară), Șintereag, Cociu, Spermezeu. Ivitate sunt grupurile sau formațiile “Raze de lumină”, “Sfânta Treime”, “Adonia” Cluj, Cristi și Ema Repede, Uțu Creța și alții.
Conform recensământului efectuat în 2011, populația orașului Beclean se ridică la 10.628 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 10.878; majoritatea sunt români (78,5%). Principalele minorități sunt cele de maghiari (13,61%) și romi (3,84%). Pentru 3,84% din populație, apartenența etnică nu este cunoscută.
Din punct de vedere confesional, cei mai mulți sunt ortodocși (67,91%), dar există și reformați (11,44%), penticostali (8,04%), greco-catolici (2,77%), baptiști (1,37%), romano-catolici (1,36%) și adventiști de ziua a șaptea (1,35%). Pentru 4,72% din populație, nu este cunoscută apartenența confesională.
Bisericile ocupă un loc fruntaș la capitolul construcțiilor din oraș, dovadă turlele înconjurate de schele sau impresionante lăcașuri de cult ridicate de la zero, cu mai mult sau mai puțin spor. Așa s-a ajuns ca amintitele confesiuni să dețină în Beclean în jur de 25 de biserici, susținute de la bugetul local proporțional cu numărul de enoriași.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5