Nouă medii de 10 la Evaluarea Naţională

          Ministerul Educaţiei Naţionale a dat publicităţii rezultatele obţinute de absolvenţii de clasa a VIII-a la examenul de Evaluare Naţională. Sunt nu mai puţin de nouă medii de 10, copii care au avut nota maximă atât la limba şi literatura română, cât şi la matematică. Este vorba despre trei elevi de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Bistriţa, doi elevi de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Lunca Ilvei şi câte un elev de la Şcoala Gimnazială „Artemiu Publi Alexi” Sângeorz Băi, Şcoala „Florian Porcius” Rodna, Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Bistriţa, Colegiul Naţional "George Coşbuc" Năsăud.

          La nivelul județului Bistrița-Năsăud dintre cei 2667 candidați prezenți, 2046 candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică 76,71%.

Rata de participare a fost de 95,9%, 2667 candidați prezenți, dintr-un total de 2781 de elevi înscriși. La proba de Limba și literatura română au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci) 2321 candidați (86,7%), iar 64 candidați au fost notați cu 10 (zece). La proba de Matematică, 1791 candidați (67,15%) au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 35 de candidați au obținut nota 10 (zece). La limba și literatura maternă, 75 candidați (90,36%) au obținut note mai mari sau egale cu 5. Nu au fost înregistrate note de 10 (zece) la această disciplină.

Niciun elev nu fost eliminat din cauza unor tentative de fraudă.

Contestațiile au putut fi depuse în cursul zilei de luni,  în intervalul orar 16:00 - 19:00 și marți, 23 iunie, în intervalul orar 8:00 - 12:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie.

Media generală de admitere, care se calculează considerând 80% media de la evaluarea națională și respectiv 20% media anilor de gimnaziu, urmează să fie afișată după finalizarea contestațiilor.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5