O bătrânică din Delureni, furată de oamenii cărora le-a dat de mâncare. Poliţiştii au prins făptaşii!

Miercuri dimineață, o bătrânică din Delureni a alertat și a solicitat sprijinul polițiștilor, prin 112, după de a observat faptul că din locuință i-a dispărut suma de 3000 de lei.

Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au demarat activitățile cercetarile și au constatat faptul că, în aceeași zi, mai multe persoane ar fi solicitat și ar fi primit mâncare de la femeie, ocazie cu care au intrat în curtea locuinței. La un moment dat, din cauza neatenției, una dintre persoanele din grup ar fi pătruns în locuință si ar fi sustras suma de 3000 de lei, informează IPJ BN.

În urma activitatilor desfășurate, polițiștii au depistat persoanele respective, în comuna vecină, respectiv Silivașu de Câmpie și totodată, pe tânăra bănuită de comiterea faptei. Asupra ei au fost găsiți banii care au fost restituiți păgubitei.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru furt calificat și continuă cercetările. Totodată, vă sfătuiesc să țineți cont de câteva recomandări simple, dar care vă pot feri de astfel de situații.

Furturile din locuinţe sunt favorizate de neglijenţa proprietarilor care îşi lasă proprietatea nesupravegheată.

Pentru că este mai uşor să previi decât să combaţi, vă recomandăm câteva măsuri simple, dar eficace care, în primul rând să-l determine pe infractor să renunţe să atenteze la proprietatea dumneavoastră şi, în al doilea rând, dacă încearcă să vă spargă locuinţa, această activitate să nu fie o reuşită:

NU permiteți accesul în curte și locuință unor persoane necunoscute, indiferent de motiv, mai ales dacă sunt grupuri de mai multe persoane. În majoritatea situațiilor profită de neatenția dumneavostră și sustrag bunuri.

Când vă aflaţi în locuinţă, ţineţi permanent uşa închisă cu cheia deoarece hoţii profită de această neatenţie şi sustrag din hol genţi sau obiecte de îmbrăcăminte.

Când lipsiţi o perioadă mai îndelungată, rugaţi un vecin să vă ridice corespondenţa din cutia poştală sau eventualele facturi prinse în uşă, să supravegheze perimetrul locuinţei şi să interpeleze persoanele necunoscute care sună la uşa dumneavoastră.

Nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi.

Dacă la uşa dumneavoastră se prezintă persoane care vând sau solicită cumpărarea unor produse, evitaţi-le ! În niciun caz nu le permiteţi accesul în locuinţă.

Cereţi să vi se prezinte şi verificaţi cu atenţie legitimaţia persoanelor care îşi declină calităţi oficiale; reţineţi numele acestora şi instituţia din care fac parte.

Dacă doriţi să angajaţi zilieri sau îngrijitori, verificaţi înainte identitatea acestora.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5