Bistriţa Studfest, ediţia I

O doză de prospeţime şi entuziasm…

În sfârşit, Bistriţa va avea primul festival studenţesc. Începând de sâmbătă, 8 octombrie, timp de 11 zile, vom avea parte de muzică de calitate, filme, carnaval, petreceri tematice, în cadrul primei ediţii Bistriţa Studfest. Perioada de desfăşurare a evenimentului: 8-18 octombrie 2011.

O veste bună pentru un oraş, în care viaţa şi mişcarea studenţească sunt la început, dar aşa cum sublinia şi profesorul, omul de cultură Alexandru Uiuiu - ,,ne-am săturat să trăim într-un oraş al elevilor. Un astfel de festival le dă studenţilor posibilitatea să se exprime, e o platformă de exprimare studenţească. Într-un oraş ca Bistriţa, studenţii trebuie să fie vârful săgeţii, care să tragă după ei, elevii”.

E adevărat, că în ultimul timp, de prea multă vreme sunt vânturate în spaţiul public, aceleaşi şi aceleaşi personaje. Parcă nu mai au nimic nou de spus, nu mai surprind cu nimic, iar lumea s-a obişnuit cu ele. Probabil din cauza asta, publicul simte o rutină, o lehamite, în legătură cu anumite acţiuni culturale, pentru că are senzaţia că nu i se mai oferă nimic nou, nimic care să poată schimba ceva.

Tocmai, de aceea, câţiva profesori şi studenţi de la Universitatea ,,Babeş-Bolyai”, Extensia Bistriţa, în parteneriat cu Primăria Bistriţa, Societatea de Concerte Bistriţa şi Centrul Europe Direct au avut această iniţiativă, un festival studenţesc, care aşa cum spunea şi Dorin Dobra, profesor la Facultatea de Studii Europene din cadrul UBB, Extensia Bistriţa ,,ridică nivelul de dezbatere, nivelul de manifestare, atât cât e ea”.

,,Primăria a finanţat un astfel de proiect. Ne-am propus ceva mai mult de o seară, şi timp de 11 zile vom crea o astfel de atmosferă”, a afirmat Dorin Dobra, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Bugetul festivalului se ridică la 60.000 de lei, fondurile fiind asigurate, în totalitate, de Primăria Bistriţa.

În această încercare, li s-a alăturat şi managerul Societăţii de Concerte Bistriţa, Gavril Ţărmure, care prin experienţa acumulată ridică nivelul evenimentului prin spectacolele organizate la Sinagogă.

Concertele susţinute de Orchestra ,,Napocelli”- ansamblul celor 12 violoncele, de A.G. Weinberger, spectacolul de teatru de la Green Hours cu Tudor Aaron Istodor şi Radu Iacoban, recitalul de pian şi vioară cu Valentin Gheorghiu şi Gabriel Croitoru, regalul de poezie şi muzică cu Victor Rebengiuc şi Bianca Manoleanu ridică considerabil nivelul manifestării.

Nu vor lipsi nici petrecerile tematice, concertele underground. Tudor, Dorina, Florin, Alexandra sunt doar câteva nume care pot fi trecute pe lista organizatorilor. Pe parcursul fiecărei zile, îi veţi cunoaşte mai îndeaproape, pentru că fiecare dintre ei este responsabil de bunul mers al evenimentelor din acea zi.

Pe scurt, Bistriţa Studfest va debuta sâmbătă, 8 octombrie, la Colibiţa cu un seminar despre şi cu studenţii. Duminică, manifestările se vor derula tot la Colibiţa, urmând ca luni, 10 octombrie, Bistriţa să devină gazdă cu drepturi depline.

Nu trebuie trecuţi cu vederea nici sponsorii locali, oameni de afaceri care au rămas tineri, chiar şi printr-o simplă conexiune la tinereţe. Vorbim aici de managerii Club Old House, Plan B Cafe, Vama Veche, Casa Ema care au pus la dispoziţie locaţiile pentru concerte, spectacole de teatru etc.

Vor exista şi voci care vor spune: ei, şi ce, nu tot ce tânăr e şi bun. E adevărat! Dar, la fel de adevărat e că acest festival al studenţilor vine cu o doză de prospeţime, entuziasm şi energie.

Programul festivalului:

Sambata, 8 octombrie

Seminarul ,,Studenţii şi viaţa comunitara-loc, rol, perspectiva”, Colibiţa

Duminica, 9 octombrie

Clubul de fotografie Alexandru Roşu, Colibiţa

Luni, 10 octombrie

ora 10.00, Concert susţinut de Orchestra ,,Napocelli”, Sinagogă

0ra 21.30, Concert Contrast, Old House

Marti, 11 octombrie

ora 11.00, Jurizarea fotografiilor pentru expoziţie, Aula UBB

ora 21.30, Concert Prefix 990, Old House

Miercuri, 12 octombrie

ora 11.00, Târg de carte şi anticariat, Holul UBB

ora 21.30, Concert Incognito, Old House

Joi, 13 octombrie

ora 11.00, Studenţi în mişcare - Tae Bo, Casa Ema

ora 19.00, Concert A.. WEINBERGER, Sinagogă

ora 21.30, Concert Flirt in Lust & Seara Chitarelor, Plan B

Vineri, 14 octombrie

ora 12.00 Conferinţa ,,Youth on the move", Aula UBB

ora 19.00, G.O.D., de Marcel Top (one man show), Sinagoga

20.00, Tăşuleasa Social, Vama Veche

21.30, Concert No Remorse & Crossfire, Vama Veche

Sambata, 15 octombrie

ora 11.00, Cercetăşie şi studenţie (concurs cu premii), Pietonal

ora 18.00, Muzica de Cameră cu Cvartetul ,,Mit vier”, Sinagogă

ora 20.00, (Cu) Cuie în frunte cu Radu Iacoban şi Tudor Aaron Istodor, Plan B

ora 21.30, Karaoke, Old House

Duminica, 16 octombrie

ora 19.00, Recital Valentin Gheorghiu (pian) şi Gabriel Croitoru (vioară), Sinagogă

ora 20.30, Proiecţie de film ,,Umbra gândurilor negre”, Piaţa Petru Rareş

ora 21.30, Carnaval, Coroana de Aur

Luni, 17 octombrie

ora 11.00, Jocuri acvatice (concurs cu premii), Casa Ema

ora 19.00, Concert ,,Izvor” (muzică veche şi tradiţională), Sinagogă

ora 21.30, Concert Grup Arta, Old House

Marti, 18 octombrie

ora 19.00, ,,Enescu şi Generaţia Sa - Despre iubire", Sinagogă

ora 21.30, Concert David & Six Martini Band, Old House.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5