Întâmplări cu miez

O mamă naşte pe fiul său… a doua oară

Când ne naştem din părinţi, primind darul vieţii, devenim oameni. Când însă suntem educaţi pentru viţa cea veşnică, nepieritoare, părinţii ne nasc a doua oară spre viaţa cea adevărată. Fac toţi părinţii aceasta sau îi nasc o singură dată. Tot astfel, Dumnezeu a zidit lumea, Universul, ca un act al iubirii sale fără margini, dar când L-a trimispe IISUS HRISTOS, Unicul Său Fiu să dea lumii prin jertfă viaţa cea adevărată, acest act al iubirii Tatălui ceresc a fost şi mai măreţ decât aducerea de la nefiinţă la fiinţă a toate.

Panhariu era un comandant din armata romană (un ofiţer cu rang înalt, am zice azi), la curtea imperială a lui Diocleţian şi Maximinan (nu, nu dl. Menuţ! de la Răsunetul!) născut la Vilach, în Austria de azi. La început, el nu a voit să fie creştin, dar la sfaturile mamei şi surorii sale, a îmbrăţişat credinţa creştină.. Fiindcă nu se întărise îndestul, ţinând mai mult la cariera sa, el s-a lepădat de HRISTOS, ceea ce a întristat pe mama şi sora sa. I-au scris o scrisoare plină de durere. „Pentru ce să te temi de oameni?-scria mama lui- Mai bine ţi-arfi fost ţie să mărturiseşti pe Domnul IISUS HRISTOS, singurul Dumnezeu, înaintea tuturor puternicilor lumii prntre care trăieşti, decât să te lepezi de El. Au nu ţii minte cuvintele: ”Iar cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor şi Eu Mă voi lepăda de el înaintea Tatălui meu care este în ceruri (Matei.10.33)?

Lui Panharius i-a fost ruşine de comportamentul său. Apoi, prinzând curaj, a mărturisit că este creştin şi crede în HRISTOS în faţa întregii curţi imperialea a lui Maxminian şi a primit moarte de martir, intrând în viaţa cea fără de sfârşit a Împărăţiei fără de moarte.

Iată o mamă care l-a renăscut pe fiul ei din viaţa aceasta spre viaţa cea fără de sfârşit, întru bucuria mult mai mare decât bucuria naşterii dintâi. Fericite mame acelea care-şi duc fiii la altare! De trei ori fericite când îi pregătesc să fie mărturisitori bravi până la moarte, câştigându-le Împărăţia cea netrecătoare şi viaţa cea adevărată!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5