O nouă Cooperativă pe valea Meleşului. După Chiochiş a venit rândul Nuşeniului

Ioan Mureşan, primarul  comunei Nuşeni, este un alt edil care se implică în constituirea unei cooperative. Potrivit celor spuse de primarul Mureşan,  scopul principal al acestei cooperative “ este să se obţină un preţ cât mai bun pentru litrul de lapte şi procurarea de seminţe, îngrăşăminte, furaje la cel mai mic preţ.

Ioan Mureşan: “ Bună seară dragi prieteni. Ţin să vă anunţ ca am pus bazele unei cooperative impreuna cu Grupul de Actiune Local "Tinutul Haiducilor" si fermierii din zona. 

Scopul principal al acestei cooperative este sa se obtina un pret cat mai bun pentru litrul de lapte si procurarea de seminte, ingrasaminte, furaje la cel mai mic preţ”.
 

Potrivit prevederilor legale , cooperativa agricolă se înființează, se organizează și funcționează pe baza actului constitutiv încheiat sub semnătură privată și atestat de avocat, cuprinzând decizia de asociere, lista membrilor fondatori, cu valoarea părților sociale subscrise de fiecare. Legea menționează de asemenea că valorificarea producției membrilor cooperativei agricole se va realiza de către aceasta pentru minimum 50% din producția totală comercializată de fiecare membru/aferentă normei de venit, aferentă grupei/grupelor de produse cu care acesta participă în cooperativa agricolă. Totodată, producția destinată vânzării, aferentă terenurilor și efectivului de animale cu care membrii participă în cooperativa agricolă, se valorifică potrivit acordului dintre membri și cooperativă.

Conform legii, Micii fermieri care se vor constitui în cooperative agricole vor beneficia de o reducere de 20% a impozitului pe profit în primii cinci ani de activitate, iar bunurile membrilor cooperatori folosite în cooperativă sunt scutite de impozitul de proprietate. De asemenea, legea prevede scutirea de la plata impozitului pe profit pe primii 5 ani pentru cooperativele agricole care procesează produsele agricole, precum și scutirea de la plata impozitului pe profit pentru 5 ani în cazul cooperativelor agricole care au o cifră de afaceri anuală netă de până la 2.000.000 euro, echivalent în lei.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5