Deputatul Stelian Dolha: A fost adoptată noua lege a cooperației

Camera Deputaţilor a adoptat nuua lege a cooperaţiei, actul normativ aducând noi facilități pentru fermierii și producătorii care se asociază în cooperative agricole. Potrivit deputatului PNL, Stelian Dolha, legea stabilește și formele de asociere și modul în care pot funcționa cooperativele.

„Față de forma care a trecut de Senat, această variantă finală are facilități fiscale mai consistente pentru cooperative, dar și pentru membrii acestora. Aceste noi modificări au fost făcute în ultimele 2 săptămâni în comisia de agricultură a Camerei Deputaților, după negocieri cu Ministerul Finanțelor.

Astfel, cooperativele care procesează produse agricole vor fi scutite integral de impozitul pe profit pe primii 5 ani și nu în procent de 20% cum prevedea varianta de la Senat. Vor fi scutite de impozitul pe profit timp de 5 ani și cooperativele cu cifra de afaceri de până la 2 milioane de euro anual, iar în cazul cooperativelor care funcționează ca microintreprinderi și plătesc deja impozit pe profit, acestea vor fi scutite de plata impozitului pe venituri”, explică deputatul Dolha.

Potrivit acestuia, importante sunt şi scutirile de impozit pe proprietate a bunurilor membrilor cooperativelor oferite pentru producția valorificată prin cooperativă.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5