Secretarul de stat Sorin Roşu Mareş: Dorim ca legea cooperaţiei agricole să fie atractivă pentru cât mai mulţi fermieri

Secretarul de stat Sorin Roşu-Mareş  (ALDE) de la Ministerul Agriculturii şu Dezvoltării Rurale, a susţinut, în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor, poziția ministerului faţă de proiectul legislativ de modificare și completare a Legii cooperației agricole nr. 566/2004.

Acest proiect de lege vizează îmbunătățirea modului de organizare și funcționare a cooperativelor agricole, principiile de asociere, cooperare și obligațiile membrilor pentru a atrage câți mai mulți fermieri și de a crește gradul de încredere în acest tip de exploatație agricolă.

     De asemenea,  prin completării aduse legii, se vor clarifica unele aspecte legate de capitalul social al cooperativei, modul de administrare și responsabilitățile organelor de conducere în raport cu membrii cooperatori, cât și modul de organizare al uniunilor de ramură și a federațiilor uniunilor de ramură, dar şi repartizarea profitului net al cooperativei și modul de acordare a unor facilități fiscale prevăzute la art. 76 din Legea nr. 164/2016, atât membrilor cooperatori cât și cooperativelor agricole în raport cu administrația fiscală.

Nu în ultimul rând, proiectul stabilește un sistem de evidență a cooperativelor agricole la nivel național prin înființarea Registrului Național al Cooperativelor Agricole în format electronic.

 

Comentarii

12/11/18 10:16
Cititor

Nu va mai chinuiti ca la noi in Romania, " cooperativ. >izarea< " se va putea face numai fortzat, cum a fost cand s-a instaurat comunismul . Oamenilor le este frica si lehamite de aceste " asocieri " tocmai pentru ca afacerile merg " slabutz " ( sa nu le zic prost ) si impartirea " beneficiilor " sau hotararea " vinovatilor " ( cand se impune acest lucru ) , sunt foarte groi de relaizat si atunci, rau-bine cume ste, fermierii prefera un castig mai mic, dar individual fara nici o asociere .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5