Ziua Cooperaţiei, la Năsăud

Gălăţan Valentin

A devenit o tradiţie, ca în fiecare an, în luna iulie, să fie sărbătorită într-un cadru festiv „Ziua Cooperaţiei”, ca urmare a unei rezoluţii a Adunării generale ONU.
În frumoasa sală a restaurantului „Sălăuţa” din Năsăud au fost prezenţi preşedinţii şi contabilii şefi ai cooperativelor din judeţ, membrii Consiliului de administraţie ai cooperativei din Năsăud, reprezentanţi de la Federalcoop din Bistriţa.
Dl. Gaga Ioan, preşedintele Federalcoop Bistriţa a dat citire mesajului transmis de către preşedintele Centrocoop Bucureşti, dl. dr.ec. Crişan Ioan. Mesajul a scos în evidenţă importanţa acestei zile pentru sistemul cooperaţiei, organizarea în luna iulie în toată lumea a Zilei Cooperaţiei, care a fost stabilită de ACI (Asociaţia Cooperatistă Internaţională), reprezentând a 94-a ediţie, precum şi printr-o rezoluţie ONU, care reprezintă a 22-a ediţie sub înaltul patronaj al ONU.
Cooperaţia din România este membră fondatoare a ACI şi a Eurocoop, organism specializat al Uniunii Europene.
După terminarea cadrului festiv a urmat o binemeritată socializare, cooperativa gazdă prin dl. Someşan Vasile, preşedintele unităţii, oaspeţii s-au bucurat de bunătăţile culinare pregătite de către reprezentanţii restaurantului „Sălăuţa” dovedind prin şefa acestei unităţi, d-na Stoian Maria, că faima acestui restaurant nu a dispărut cu toate unităţile concurenţiale existente în oraş.
Dansul şi voia bună au creat un bun prilej de a se cunoaşte cei mai tineri din sistem cu veteranii cooperaţiei împărtăşindu-se idei şi propuneri pentru menţinerea şi dezvoltarea sistemului cooperatist din judeţ.
În final au fost aduse mulţumiri organizatorilor acestui eveniment.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5