O piaţă agroalimentară şi investiţii noi în localitatea Sângeorz-Băi

Reprezentanţii Primăriei Sângeorz-Băi au finalizat în mare parte seria de obiective ce trebuie duse la capăt în acest an. Potrivit viceprimarului Daniel Naroşi se vor face investiţii în piaţa agroalimentară din localitate, în supravegherea video a oraşului, în ciuda dificultăţilor financiare cu care se confruntă administraţia locală. Anunţul a fost făcut vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la sediul PNL.

Cel târziu în iulie vor începe lucrările la piaţa agroalimentară

Daniel Naroşi, viceprimar: Acum un an şi ceva, în campania electorală, toate partidele aveau o listă cu promisiuni la Sângeorz- Băi, printre care se regăsea şi piaţa agroalimentară. Absolut toată lumea promitea că o să facă piaţă agroalimentară la Sângeorz-Băi. Şi eu, ca liberal am susţinut acest lucru. Din lipsă de fonduri, aşa cum se întâmplă peste tot, nu avem bani pentru întreaga investiţie, dar dacă începem anul acesta, anul viitor vom avea deja finalizată lucrarea. Acum suntem în stadiul de proiect tehnic, aproape finalizat. Avem o piaţă agro, care este pe o suprafaţă de 1.500 de metri pătraţi, unde vrem să facem hale, spaţii de parcare. Costul de proiectare este de 8.000 de lei din surse proprii. Pentru alte căi de finanţare ne-am gândit la Asociaţia Crescătorilor de Ovine şi Caprine care ne ajută cu o redevenţă de un miliard de lei, bani cu care putem începe lucrările, care vor fi realizate de echipa de prestări servicii din cadrul Primăriei Sângeorz -Băi. Eu sper ca la sfârşitul lunii, sau în iulie, cel târziu să înceapă şi lucrările. Dacă rectificarea de buget va fi pozitivă, anul acesta vom termina toată investiţia. Traversăm o perioadă dificilă cu banii la Sângeorz -Băi.

Proiect pentru amenajarea curţii şcolii

Daniel Naroşi, viceprimar: O altă iniţiativă foarte bună în Sângeorz-Băi este cea a directorului Liceului Solomon Haliţă, Radu Cârcu, care a venit cu ideea ca Liceul Solomon Haliţă şi Şcoala Generală să facă împreună un proiect pentru amenajarea curţii şcolii. Până acum era un gard mare între ei. Acum s-au pus de acord să facă un proiect integrat pentru curtea şcolii. Vor fi amenajate terenuri de sport, pentru fotbal, baschet, handbal, pistă de alergare, terenuri sintetice. Proiectul l-au făcut din resurse proprii, din banii obţinuţi din încheierea sălilor de sport. Proiectul tehnic este finalizat şi cu ajutorul colegilor din USL îi voi ajuta să obţină surse de finanţare la Ministerul Educaţiei, vom vedea.

Sistem de supraveghere video în Sângeorz-Băi

Daniel Naroşi, viceprimar: Tot în Sângeorz-Băi, în urma unei hotărâri de Consiliu Local vom avea un sistem de supraveghere video, cu 10 camere video pentru a putea supraveghea staţiunea şi punctele sensibile de pe malul râului Someş.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5