La noi

O scară pentru Traian Băsescu

Prea am suportat 10 ani ticăloșiile prezidențiale.
Prea o anumită parte a presei l-a mângâiat (am evitat verbul „a lingări”); pe el și ticăloșii lui lachei.
Prea doar câteva glasuri din mass-media i-au demascat (cu riscul de a fi gâtuite) mârșăviile.
Prea a făcut, cu ostentație de mahala, cu sfidare de interlop, mișcări frauduloase în văzul lumii și în miopia suspectă a așa-zisei justiții.
Prea a lăsat țara asta spre vânzare străinilor.
Prea…
Mi-e silă să continuu.
Pentru fiecare faptă a sa organismele justițiare ar trebui să-i rezerve câte o celulă, „de odihnă”. Nu știu câte etaje are un penitenciar. Ferește-mă, Doamne, să-l cunosc! Dar ar trebui să i se construiască celui pomenit în titlul textului meu, în perimetrul unei pușcării, un bloc cu patru etaje, cu o singură scară, numai pentru el. Asta ar însemna 20 de celule. Și să fie mutat de la o zi la alta în mereu altă celulă. Și asta, să zicem, timp de 10 ani (oare e puțin?).
Dar, nu. Cu un tupeu uluitor, profitând de năuca noastră legislație, și-a avortat un partid, pe care tovarăși i lui de pahar l-au scăpat cu viață.
Iar analiștii prognozează că această făcătură politică ar putea ajunge până și în penibilul nostru Parlament. Ceea ce presupune imunitate. Și acest cameleon de dimensiuni naționale va scăpa din nou de dreapta judecată.
Vrem, nu vrem, istoria românilor îl va accepta în galeria conducătorilor cărora memoria populară le-a adăugat câte un adjectiv determinant: Ștefan cel Mare, Alexandru cel Bun, Mihai Viteazul, Ioan vodă ce Cumplit, Vlad Țepeș ș.a. Contemporaneitatea românească va dărui , pentru posteritate, ceea ce a fost în stare să ocrotească: Traian Pușcăriabilul. Mă rog, ar mai fi niște variante; viitorul va decide.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5