O seară duhovnicească cu Teofil Tia

În organizarea Protopopiatului Ortodox Român Bistriţa şi a Parohiilor Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril şi Pogorârea Sfântului Duh, a avut loc la Biserica Protopopiatului Ortodox Bistriţa – „Coroana” – o deosebită, sensibilă şi înălţătoare seară duhovnicească, susţinută de un apreciat şi recunoscut duhovnic, Arhimandrit prof. univ. dr. Teofil Tia, duhovnicul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca şi profesor la catedra de Teologie pastorală, în prezenţa a numeroşi enoriaşi ortodocşi, a PC preot protopop Alexandru Vidican, PC preot paroh Emanuel Vidican, PC preot paroh Vasile Beni şi PC preot paroh prof. Nicolae Feier.
Dezbaterea făcută cu mare evlavie, împreună cu proiecţia unui film sugestiv privind credinţa în Dumnezeu, care este iubire, linişte, speranţă pentru creştinii ortodocşi, susţinută de prof. univ. Teofil Tia, a stârnit o profundă meditaţie spre mântuirea sufletului prin rugăciune, post şi credinţă în Dumnezeu, iar vederea Divinităţii nu este posibilă în actuala conjunctură, Dumnezeu fiind cel care este atotputernic, atotştiutor, mult răbdător şi care aude rugile celor care sunt în suferinţă şi celor care îi mulţumesc, răsplătindu-i cu bunătate, linişte, calm şi realizarea unor speranţe pe care creştinii şi le doresc şi pentru care se roagă.
Pruncul Iisus, prin minunile pe care le-a făcut, inclusiv prin jertfa pe cruce, a dat dovadă de iubire pentru a salva omenirea de păcatele numeroase pe care le-a săvârşit, iar omul creat după asemănarea lui Dumnezeu trebuie să-şi intensifice ruga atât în grup, la Sfânta biserică, cât şi acasă, în rugăciuni de taină şi de binecuvântare din partea Divinităţii. A nu se confunda vederea lui Dumnezeu cu moartea clinică, când sufletul s-a despărţit de trup urmând o cale care l-a oprit la o poartă pe care nu au putut-o trece, deoarece mai aveau un rol pe pământ de a-şi duce crucea până la capăt.
A urmat o serie de întrebări adresate de creştinii prezenţi în biserica „Coroana”, inclusiv a unei fetiţe de 5 ani, prin care s-au cerut lămuriri despre părinţii Domnului nostru Iisus Hristos, despre puterea rugăciunii pentru vindecare şi modul de a ne ruga în diferite situaţii.
PC preot protopop Alexandru Vidican a mulţumit din suflet pentru frumoasa, elocventa şi lămuritoarea seară duhovnicească, înălţătoare, sperând ca Dumnezeu să-şi îndrepte vederea şi asupra celor care se roagă din Bistriţa, judeţ. România, pentru toţi creştinii ortodocşi şi nu numai.
Un moment de reflecţie pentru puterea Divină care aşteaptă un lucru simplu şi sincer – rugăciunea din inimă şi din suflet pentru iertarea păcatelor, pentru a fi mai buni şi înlelepţi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5