Atmosferă duhovnicească deosebită la Biserica cu hramul „Sfinţii doctori fără de arginţi Cosma şi Damian”

Slujbă arhierească, înălţătoare, tămăduitoare şi binecuvântare la „Sfântul Maslu”

În faţa a sute de credincioşi, într-o atmosferă înălţătoare, duhovnicească, tămăduitoare sufletului şi trupului, s-a desfăşurat o minunată şi impresionantă slujbă arhierească a „Sfântului Maslu”, la Biserica cu hramul „Sfinţii doctori fără de arginţi Cosma şi Damian” din curtea Spitalului TBC din Bistriţa, cu participarea deosebită şi mult aşteptată de către „fraţi întru Hristos” a P.S. Vasile Someşanul – episcop vicar al Mitropoliei Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, un arhiereu şi duhovnic desăvârşit, de o blândeţe deosebită, care a răspuns invitaţiei P.C. preot de caritate Viorel Lucian Pop, cel care păstoreşte, cu osârdie, acest minunat locaş.

Au fost alături de înaltul ierarh P.C. preot protopop Alexandru Vidican şi un sobor de preoţi care, prin rugăciunile fierbinţi şi ritualul religios specific a „Sfântului Maslu” au reuşit să creeze o atmosferă de vindecare şi întărire în credinţă, atât de necesară în aceste momente poporului român şi nu numai.

Prezenţa prof. dr. Gelu Buta, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă B-N a fost benefică, primindu-l împreună cu soborul de preoţi şi P.C. părinte de caritate Viorel Lucian Pop, pe înaltul ierarh în dangătul toacei şi al clopotului.

În cuvântul de învăţătură, P.S. Vasile Someşanul a evocat importanţa fenomenului extraordinar pentru creştinii ortodocşi – rugăciunile şi postul Adormirii Maicii Domnului, ocrotitoarea creştinilor, cât şi importanţa şi efectul benefic al rugăciunilor „Sfântului Maslu” pentru cei prezenţi şi nu numai.

A îndemnat, în această perioadă, la toleranţă, smerenie, dragoste şi înţelegere ca Maica Domnului, prin rugăciunile către Fiul Ei, să ne ocrotească şi să ne ferească de toate relele şi necazurile.

P.C. preot de caritate, Viorel Lucian Pop, în finalul slujbei, a adus deosebite mulţumiri P.S. Vasile Someşanul pentru efortul făcut şi faptul că şi-a făcut timp să răspundă invitaţiei credincioşilor, sperând că P.S. va rămâne alături de cei pe care îi păstoreşte cu grijă şi cu multă devotaţiune.

A fost o zi minunată, plină de har Dumnezeiesc, pentru toţi cei participanţi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5