La „catedrala de suflet” cu hramul „Sfinţii doctori fără de arginţi Damian şi Cosma”

Slujbă arhierească a „Sfântului Maslu”, oficiată de P.S. Vasile Someşanul – episcop vicar, cu participarea numeroasă a credincioşilor

Într-un loc binecuvântat de Dumnezeu, într-o înălţătoare atmosferă duhovnicească şi cu participarea unui număr mare de credincioşi atât cu inima, cât şi cu sufletul, s-a desfăşurat în data de 07.08.2013, începând cu ora 18,00, o minunată, vibrantă şi înălţătoare slujbă arhierească a „Sfântului Maslu”, oficiată de P.S. Vasile Someşanul – episcop vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, înconjurat de un sobor de 8 preoţi în frunte cu P.C. preot protopop al Bistriţei – Alexandru Vidican - şi la care a participat, cu multă pioşenie, dr. prof. univ. Gelu Buta – directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă B-N.
„Catedrala de suflet, păstorită cu evlavie şi har de către P.C. preot de caritate LUCIAN VIOREL POP, respectiv frumoasa şi cocheta biserică ortodoxă cu hramul „Sfinţii doctori fără de arginţi Damian şi Cosma”, situată în curtea Spitalului TBC din Bistriţa s-a dovedit neîncăpătoare, slujba desfăşurându-se în aer liber, în faţa bisericii, unde asistenţa a trăit clipe înălţătoare, de adevărată linişte sufletească, iar harul şi Duhul Sfânt credem că s-a coborât peste cei rugători şi credincioşi astfel ca bunul Dumnezeu să-i ajute şi să-i mângâie, să-i scoată din necazuri.
În cuvântul de învăţătură P.S. Vasile Someşanul a subliniat rolul şi puterea rugăciunii, cât şi rolul şi taina Sfântului Maslu, direcţia spre care să se îndrepte în perioada următoare, fraţii creştini, mai ales că se apropie Marele Praznic al Adormirii Maicii Domnului şi a mulţumit directorului Gelu Buta pentru ce face atât pentru vindecarea sufletului cât şi a trupului, iar efortul şi dăruirea P.C. preot LUCIAN POP sunt pe măsura credinţei.
P.C. preot protopop Alexandru Vidican a mulţumit pentru strădania, participarea şi implicarea P.S. Vasile Someşanul în vindecarea sufletească, binecuvântările date celor prezenţi, efortul de a fi prezent în mijlocul credincioşilor şi efortul dr. Gelu Buta de a fi alături de cei bolnavi şi biserică.
În finalul acestui moment sublim, de înaltă încărcătură spirituală, P.C. preot de caritate LUCIAN VIOREL POP a mulţumit din suflet P.S. Vasile Someşanul pentru prezenţa consecutivă în ultimii cinci ani la „catedrala de suflet”, făcându-şi timp şi pentru cei bolnavi şi suferinzi, P.C. preot protopop Alexandru Vidican şi Protopopiatului pentru ajutorul acordat, dar mai ales d-lui dr.prof.Gelu Buta pentru implicarea, efortul şi dăruirea de a fi mereu lângă oameni.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5