Sfinţirea „catedralei de suflet” cu hramul „Sfinţii Doctori fără de Arginţi Cosma şi Damian”

„Dumnezeu ne-a dăruit o zi minunată, pentru sfinţirea bisericii”

Într-o atmosferă înălţătoare, duhovnicească, unde pronia cerească a coborât în deplinătatea ei peste miile de credincioşi, a avut loc sfinţirea bisericii cu hramul „Sfinţii Doctori fără de Arginţi Cosma şi Damian”, situată în curtea Spitalului TBC, de pe str. Ghinzii din Bistriţa, în data de 15.05.2011, păstorită cu evlavie de către vrednicul P.C. preot Lucian Viorel Pop.

La slujba de sfinţire a participat noul mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, Î.P.S. Andrei Andrecuţ, însoţit de părinţii consilieri prof. de teologie Baciu Cristian şi Ştefan Iloaie, P.C. protopopi Alexandru Vidican şi Ioan Dâmbu, împreună cu un sobor de preoţi.

După primirea călduroasă a înaltului oaspete, a urmat slujba de sfinţire a bisericii, apoi o înălţătoare slujbă arhierească care s-a desfăşurat pe „altarul de vară” pregătit lângă sfânta biserică, unde tânărul Daniel a fost hirotonit diacon.

P.C. preot Ioan Pintea a dat citire „Hrisovului” sfintei biserici.

În „Cuvântul de învăţătură” Î.P.S. Andrei Andrecuţ a subliniat că „Dumnezeu ne-a dăruit o zi minunată, pentru sfinţirea bisericii”, biserica oferă alinare sufletească iar cine are grijă de bolnavi este răsplătit de Dumnezeu”.

A felicitat pe cei care au ridicat sfântul lăcaş, precizând că „Vrednici sunteţi cu toţii” şi a mulţumit Coralei „Andrei Mureşanu”, condusă de către prof. arhidiacon Cornel Pop, pentru răspunsurile date.

În cuvântul de mulţumire P.C. preot iconom stavrofor, de caritate, Lucian Viorel Pop şi-a arătat recunoştinţa faţă de participarea Î.P.S. mitropolit Andrei Andrecuţ la sfinţirea „catedralei de suflet”, fiind hirotonisit în urmă cu 21 de ani diacon de către acesta, biserica fiind construită în stil brâncovenesc, temeluită în 2005 de către P.S. Vasile Someşanul, la iniţiativa prof. univ. dr. Gelu Buta, fiind deschisă în 2008 pentru slujire, iar pictura a fost realizată în 2009-2010.

A mulţumit tuturor donatorilor şi contribuabililor, printre care prof. univ. dr. Gelu Buta, Clubului Rotary, ing. Gavrilă Chiş, ing. Mihai Naghiu, doctorilor şi angajaţilor Spitalului Judeţean etc.

P.C. protopop Alexandru Vidican a subliniat că „Este o zi memorabilă prin târnosirea acestei biserici”, iar cu îngăduinţa Î.P.S. Andrei Andrecuţ, s-au oferit „Diplome de aleasă cinstire” celor care sunt merituoşi în realizarea sfântului lăcaş: prof. univ. dr. Gelu Buta, ing. Gavrilă Chiş, ing. Mihai Naghiu, P.C. preot iconom stavrofor Lucian Pop, dr. Florin Neagoş şi celorlalţi implicaţi în realizarea bisericii.

A fost o zi înălţătoare, de mare profunzime duhovnicească, unde credincioşii şi-au încărcat sufletul cu pace, linişte, speranţă şi adevăr.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5