Ofera-ti confort in locuinta cu centralele termice pe lemne Liepsnele

Iti doresti incalzire eficienta in locuinta si nu stii exact cum ai putea obtine acest lucru? Vei afla raspunsul in urmatoarele randuri. Desigur, vei apela la o centrala termica individuala, care iti va asigura confort si o eficienta a consumului. Afla din acest articol mai multe detalii despre centrala termica pe lemne Liepsnele, o alegere facuta de tot mai multi proprietari de locuinte.

            Centrala termica nu reprezinta o achizitie facuta prea des, motiv pentru care trebuie sa te documentezi temeinic si sa te informezi, cantarind foarte bine fiecare optiune, inainte de a lua o hotarare.

            Care sunt aspectele de care trebuie sa tii cont in alegerea centralei? Autonomia de functionare este un detaliu vital, in special atunci cand vine vorba despre centralele termice care functioneaza pe combustibil solid. Vei alege acel model care iti va oferi cea mai indelungata perioada de incalzire, cu o singura incarcatura de combustibil.

            Confortul termic oferit este, de asemenea, un criteriu important. Aici vor intra in calcul capacitatea centralei de a oferi caldura in fiecare incapere a locuintei, la un nivel optim, sau chiar posibilitatea de a incalzi doar anumite camere, in anumite perioade.

            Calitatea materialelor si elementelor componente ale centralei sunt, de asemenea, aspecte de avut in vedere. La fel ca oricare alt roman, ai ajuns sa inveti ca materialele de calitate indoielnica, indiferent de tipul de echipament achizitionat, nu ajung sa genereze decat cheltuieli mai mari. Prin urmare, va trebui sa alegi o centrala termica pe lemne care sa fie confectionata din materiale durabile, ce vor garanta functionarea in cele mai bune conditii pentru o perioada indelungata.

            Nu in ultimul rand, va trebui sa tii cont si de consum. Eficientizarea costurilor este un obiectiv pe care oricine il are in vedere in zilele noastre. Atentia la raportul calitate-pret va trebui astfel completata de aspectul eficientei consumului si de randamentul pe care poate sa il ofere centrala termica.

            Ce tip de centrala alegi?

            Optiunile sunt foarte variate si va trebui sa faci selectia echipamentului potrivit in functie de propriile necesitati. Vei opta pentru o centrala termica pe gaz metan, GPL sau combustibil lichid in situatia in care in zona in care locuiesti ai acces la astfel de resurse, sau posibilitate de racordare imediata.

            De asemenea, poti alege o centrala termica ce are ca sursa de energie electricitatea, in cazul in care nu ai alte optiuni.

            Cea mai avantajoasa varianta este insa o centrala termica ce foloseste combustibil solid, mai exact lemn, carbuni, prefabricate din lemn sau alte materiale. Atunci cand locuiesti la casa si nu ai alternative in ceea ce priveste incalzirea, centralele termice pe lemne sunt solutia cea mai avantajoasa. Pe de alta parte, chiar si in situatia in care exista racord la utilitati, respectiv la un sistem public de incalzire si furnizare a apei calde, alternativa instalarii unei centrale pe lemne poate sa reduca foarte mult din costurile lunare.

            In consecinta, proprietarii de apartamente si garsoniere trebuie sa se orienteze catre centrale pe gaz sau GPL, care vor avea instalate sisteme de evacuare ale gazelor prin tiraj fortat. Proprietarii de case la curte primesc de asemenea recomandarea de a instala centrale termice pe lemne sau oricare alt tip de combustibil solid, in cazul in care vor sa aiba parte de confort la superlativ si de eficienta din punct de vedere al consumului.

            De unde cumperi centrala pe lemne potrivita?

            Cu siguranta iti doresti sa afli mai multe detalii despre centrala termica pe lemne Liepsnele despre care am mentionat anterior. De unde le poti gasi?

            Intr-un astfel de caz, ai doua alternative:

1) Vizitezi magazine fizice de specialitate si showroom-uri dedicate acestui tip de produse. Desi pare o metoda invechita, este inca practicata de un procent destul de ridicat al proprietarilor.

            Acestia vor sa vada cu proprii ochi care sunt caracteristicile si avantajele oferite de o centrala termica pe lemne, care este modul de functionare, ce lucrari de intretinere sunt necesare ori ce alte operatiuni suplimentare trebuie efectuate.

            Toate aceste detalii sunt descoperite prin discutii directe cu reprezentantii si consultantii din magazinele de profil.

2) Te informezi din mediul online.

            In acest caz totul este mai simplu. Detaliile exacte despre care vorbeam anterior pot fi descoperite cu ajutorul catorva cautari online.

            Comparand cele doua alternative, potentialii clienti ce vor sa achizitioneze o centrala pe lemne Liepsnele sunt mult mai avantajati de produsele disponibile in mediul online.

            In primul rand, avantajul timpului si banilor economisiti sta de partea celor ce aleg aceasta varianta. Fara drumuri repetate prin showroom-uri, fara combustibil si timp irosite in van, potentialii clienti pot sa acceseze website-ul www.centrale-termice-liepsnele.ro. Aici pot fi gasite informatii detaliate despre tot ceea ce pot sa ofere aceste echipamente eficiente, care au revolutionat in totalitate piata europeana si romaneasca in materie de incalzire.

            Astfel, din confortul propriei locuinte, doritorii pot accesa informatii legate de modul de instalare, functionare si intretinere al centralelor termice pe lemne Liepsnele.

            Avantajele aduse de centralele Liepsnele

            Fara vreo umbra de indoiala, primul dintre avantajele oferite de centralele pe lemne Liepsnele este dat de autonomia ridicata oferita cu o singura incarcatura de combustibil.

            Centrala pe lemne instalata la o casa presupune drumuri repetate pana in camera centralei, pentru alimentare cu combustibil. Neajunsul apare in perioadele reci, cand nimeni nu isi doreste sa fie supus la un astfel de efort repetat zilnic.

            Proprietarii care cauta reducerea considerabila a numarului incarcarilor cu combustibil vor gasi aliatul perfect in centralele pe lemne Liepsnele. Acestea au o autonomie de functionare de pana la 30 de ore de ardere, in conditiile in care fiecare sarja include lemn sau brichete de rumegus ca material combustibil.

            Pentru a suplimenta aceasta autonomie, centralele termice Liepsnele ofera inca un avantaj: pot fi incarcate si cu carbune. In cazul unei incarcari cu carbune, perioada de ardere si furnizare a caldurii este notabil extinsa. Astfel, de la maximum 30 de ore, se poate ajunge pana la 3-5 zile de functionare continua.

            La intrebarea "Cum poate oferi o centrala pe lemne o autonomie atat de mare de functionare?", raspunsul specialistilor vine prompt. Gama de echipamente destinate incalzirii, disponibila pe www.centrale-termice-liepsnele.ro, asigura eficienta si rentabilizare a consumului.

            Sistemul de ardere tip lumanare, alaturi de calitatea exceptionala a materialelor si elementelor componente, garanteaza satisfactia oricarui proprietar, din toate punctele de vedere.

            Economia de resurse constituie un alt atu pentru care achizitia de centrale termice Liepsnele este mai mult decat recomandata. Pe langa faptul ca sistemul de ardere tip lumanare duce la o autonomie ridicata de functionare, centralele Liepsnele eficientizeaza consumul de combustibil solid.

            Indiferent daca este vorba despre lemn uscat, carbuni, brichete de rumegus sau chiar  lemne "verzi", care nu sunt complet uscate, centralele termice oferite in cadrul site-ului sus-mentionat reusesc sa extraga maximum de energie termica, garantand un randament ridicat de fiecare data.

            Cel de-al treilea atu detinut de centralele termice apartinand acestui brand tine de rezistenta.

            Functionand atat in baza combustibililor solizi, cat si a energiei electrice, centralele termice clasice pot fi avariate de sistari ale furnizarii electricitatii. Elementele componente, racordurile sau chiar cazanele pot avea de suferit intr-o astfel de situatie, de la avariere partiala pana la daune totale.

            Desigur, niciunui proprietar nu ii surade o astfel de situatie, motiv pentru care se cauta echipamente cu grad de rezistenta ridicat. Centralele termice pe lemne Liepsnele subscriu acestei categorii.

            Chiar daca temperatura apei ajunge sa depaseasca 100 de grade Celsius, in momentul intreruperii energiei electrice cazanul unei centrale Liepsnele nu are de suferit. In acest caz, singurul neajuns poate fi imposibilitatea de sustinere a unei temperaturi constante in locuinta, datorita intreruperii electricitatii.

            Rezistenta materialelor si a intregului echipament este garantata de teste si omologari realizate de cercetatori acreditati la nivel international. Socurile termice sau intreruperile de energie electrica nu mai reprezinta astfel probleme ce nu isi gasesc deloc rezolvare.

            Cheltuielile reduse de intretinere si exploatare constituie un alt avantaj al centralelor termice pe lemne de la Liepsnele. Acest factor este redat de doua aspecte principale, enumerate in cele ce urmeaza.

1. Elementele si materialele din componenta centralelor Liepsnele indeplinesc inalte standarde calitative.

            Pentru a va face o idee de baza, prezentam doar atuurile cazanului unei centrale termice pe lemne Liepsnele.

  • Economie de combustibil
  • 30 de ore de functionare la o incarcare cu lemn
  • 3-5 zile de functionare la o incarcatura cu carbune
  • Posibilitatea utilizarii diverselor materiale drept combustibili: lemn, deseuri din lemn, brichete de rumegus, carbune etc.
  • Constructie simpla, intuitiva, usor de utilizat pentru oricine.

2. Intretinere considerabil facilitata, comparativ cu alte modele clasice de centrale termice pe lemne.

            Pentru confortul utilizatorilor, producatorii cauta in momentul de fata sa realizeze centrale termice pe combustibil solid cat mai usor de intretinut. In acest scop, producatorul Liepsnele pune la dispozitia potentialilor clienti centrale termice ce au incluse sisteme eficiente, care optimizeaza randamentul oferit cu un minim de interventie din partea utilizatorului.

            Este binecunoscut faptul ca cel putin unul dintre elementele componente ale centralei necesita curatare periodica. Vorbim in acest caz despre cazan, care este foarte usor de intretinut in cazul centralelor pe lemne Liepsnele.

            Sistemul performant, bazat pe arderea de tip lumanare, permite autocuratarea cazanului in timpul functionarii. Arderea de sus in jos permite acest lucru, iar astfel interventia utilizatorului pentru curatarea cazanului este redusa considerabil.

            Principala problema a cazanelor centralelor termice pe combustibil solid o constituie depunerile de gudron. Proprietatea de autocuratare implica interventii mult mai rare in acest sens, chiar si pentru eliminarea cenusei fiind suficiente doar doua curatari lunare.

            Intretinerea centralelor termice pe lemne implica de asemenea o atentie deosebita acordata cosului si racordurilor. La centralele Liepsnele, aceasta operatiune poate fi realizata odata la 1-2 luni. Cosul de fum si racordurile trebuie curatate, intrucat acestea determina si randamentul total al cazanului. Pentru un acces facil, centralele termice Liepsnele dispun de o camera de acumulare pozitionata intr-un mod ideal, sub nivelul de racordare a cosului la centrala. Vizitele si curatarea acestor camere de acumulare devine astfel o operatiune mult mai facila.

            In ce situatii este necesara o centrala pe lemne Liepsnele?

            Desi utilitatea unei centrale termice pe combustibil solid se face simtita in diverse cazuri, exista cateva situatii generice, recurente, in care aceasta alternativa este ideala.

            Casele, vilele, pensiunile si locuintele situate in zone greu accesibile pot sa beneficieze de incalzire si confort termic sporit cu ajutorul centralelor termice pe lemne Liepsnele. Accesul dificil face referire in acest caz nu doar la infrastructura rutiera, ci si la posibilitatea redusa de racordare la sisteme publice de incalzire, ori la reteaua publica de furnizare a gazelor naturale.

            Atunci cand se doreste o solutie simpla, intuitiva si in acelasi timp economica pentru incalzire, centralele pe lemne Liepsnele reprezinta raspunsul corect. Nu sunt necesare cunostinte de specialitate pentru a folosi si intretine o centrala termica pe lemne, ci doar respectarea instructiunilor din manualul de utilizare.

            Alegerea unei centrale termice pe lemne mai este facuta si intr-un alt caz. Atunci cand costurile incalzirii devin tot mai ridicate, cand pierderile de pe reteaua publica sunt suportate tot de catre proprietari, sau cand intreruperile furnizarii caldurii si apei calde devin frustrante. In acele momente gama de echipamente Liepsnele isi intra pe deplin in rol.

            Costurile parca tot mai ridicate determina tot mai multi proprietari sa se debranseze de la retelele publice de furnizare a caldurii si apei calde. Alegerea centralelor termice individuale este optiunea urmatoare, iar centralele pe combustibil solid prezinta avantaje fata de concurentele lor ce utilizeaza gaz, GPL sau combustibil lichid.

            Combustibilul solid este cu mult mai avantajos la achizitie, indiferent daca este vorba despre lemn brut, deseuri din lemn, brichete din rumegus, carbuni sau alte astfel de materiale. Usor de prelucrat, stocat si utilizat, acest combustibil este solutia perfecta pentru incalzire, in special in zone rurale, greu accesibile sau neracordate la sistemele centralizate publice.

            Daca toate atuurile enumerate anterior nu au fost suficient de convingatoare, orice proprietar poate afla mai multe detalii despre centrala termica pe lemne Liepsnele din cadrul site-ului mentionat anterior. Informatiile stau la dispozitia celor aflati in cautarea unei solutii economice pentru incalzire, cu multiple alte avantaje.

            Reprezentantii si consultantii website-ului www.centrale-lemne-liepsnele.ro pot oferi mai multe detalii oricarui doritor, in asa fel incat in fiecare locuinta sa existe acel nivel de confort termic cautat.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5