Criterii de care sa tii cont pentru a alege cea mai buna centrala pe lemne

Incalzirea unei case este un detaliu foarte important, iar atunci cand stabilesti modul de incalzire al casei pe care tocmai ai construit-o trebuie sa iei in calcul mai multe aspecte importante. Optezi pentru racordarea la gaz? Ori vrei o centrala electrica? Sau poate cauti costuri cat mai reduse pentru incalzire, asa ca te-ai decis sa alegi o centrala pe lemne.

Cea mai buna centrala pe lemne este cautata de foarte multe persoane care locuiesc la casa si doresc ca pe timp de iarna sa aiba mereu o temperatura confortabila in casa fara costuri prea mari. Platim suficient la electricitate, tv, apa si alte servicii, astfel incat incercam sa facem economii oricand putem. Iar alegerea unei centrale pe lemne poate fi o decizie care sa ne ajute mai apoi sa facem economii.

Ne dorim mereu sa cumparam cele mai bune produse, pentru a ne bucura apoi de o experienta a utilizarii cat mai placuta. Asa ca alegem cu grija produsele pe care le cumparam, indiferent despre ce este vorba. In cazul unei centrale chiar trebuie sa depunem eforturi pentru a alege un model de calitate, iar de aceea am pregatit cateva sfaturi care te vor ajuta sa alegi cea mai buna centrala pe lemne.

Cum sa alegi cea mai buna centrala pe lemne pentru a fi multumit de ea

Asadar, daca ai decis sa iti cumperi o centrala termica pe lemne si vrei sa faci cea mai buna alegere, va trebui sa tii cont de cele cateva sfaturi pe care ti le oferim in randurile urmatoare:

Tipul centralei

Centralele termice pe lemne pot fi cu ardere clasica sau cu gazeificare, ambele fiind doua sisteme diferite de ardere.

Nu vrem sa dezvoltam prea mult si sa ne pierdem printre termeni tehnici, asa ca un cumparator simplu ar trebui sa stie faptul ca modelele cu gazeificare sunt mai eficiente dar au si un pret mai mare, iar centralele termice cu ardere clasica sunt mai ieftine si pot folosi combustibil mai ieftin, lucru deloc ok in cazul centralelor cu gazeificare.

Combustibil

Vorbim deci despre centralele pe lemne, deci alimentarea se face cu lemne.

Sunt insa si modele care pot folosi mai multe tipuri de combustibil, carbuni, peleti sau alte deseuri din lemn. Ar trebui sa optezi pentru o centrala care sa iti permita sa folosesti mai multe tipuri de combustibil, pentru a avea mereu variante de rezerva.

Putere

Unul dintre cele mai importante criterii de care sa te folosesti pentru a alege cea mai buna centrala termica pe lemne este puterea cazanului. In general, te poti sfatui cu stafful magazinului de unde cumperi centrala termica, astfel incat sa iti spuna ce model este potrivit nevoilor tale.

Un cazan incapator ofera mai multa caldura, deoarece poti pune mai multe lemne in acelasi timp. Astfel, tine cont de cat de multa apa calda vei folosi dar si de suprafata pe care trebuie sa o incalzesti.

La acest capitol intra si detaliile despre boiler, pe care le stabilesti cantitatea necesara de apa calda, in functie de numarul de membri ai familiei.

Siguranta

Vorbim despre incalzirea unei case intregi, astfel incat siguranta trebuie sa fie mereu pe primul loc. O centrala termica buna trebuie sa iti ofere garantia ca nu vor exista probleme, prin intermediul mai multor protectii si sisteme gandite in mod special pentru siguranta. De la siguranta pentru supraincalzire, la protectia pentru evacuarea noxelor, toate acestea trebuie sa fie prezente pentru a nu aparea tragedii.

Asadar, daca vei tine cont de aspectele pe care le-am discutat mai sus, cu siguranta vei alege modelul ideal pentru tine.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5