Sfaturi de cumparare a unui sistem de incalzire

Ar trebui sa inlocuiesc sistemul meu existent?

Aceasta poate fi o intrebare dificila. In cazul in care cazanul sau boilerul este mai vechi de 20 de ani, este foarte probabil ca acesta sa fie supradimensionat, deci totodata ineficientiar sansele ca in curand sa apara defectiuni (un cazan de aerfortat are o durata de viata mai mica de 25 de ani, desi sunt si boilere care pot fi folosite de doua or ima imult). Daca tinem cont de sfaturile unui instalator specialist cu experienta, inlocuirea sistemului de incalzire actual cu unul nou, performant si eficient, poate fi o investitie buna.

Daca actualul cazan pe care il detii  are o varsta cuprinsa intre 10 si 20 de ani, decizia de inlocuire a acestuia depinde in special de performanta acestuia. Daca acesta nu pastreaza un mediu confortabil sau cheltuielile cu  incalzirea nu pot fi mentinute, atunci pasu lcel mai bun este sa apelati la o persoana calificata sau la un furnizor de sisteme de incalzire care sa evalueze sistemul de incalzire existent, in contextual case idumneavoastra, pentru ca mai apoi sa poata fi luata o decizie.

Sunt situatii cand concluzia specialistului ar putea fi aceea ca nu cazanul este problema, ci mai degraba izolarea tavanului, ferestrele sau conductele care au nevoie de imbunatatiri. La fel de probabil este si ca o anumita componenta a sistemului dumneavoastra sa fie instalata necorespunzator sau sa aiba nevoie de o instalare corespunzatoare realizata de un technician certificat.

 

Economiile sunt suficiente incat sa merite investitia?

Daca folositi incalzirea cu rezistent electrica, atunci cresterea preturilor energiei electrice va poate forta sa treceti la un system mai accesibil precum cel pe lemne.

Avantajele unui sistem de incalzire pe lemne

Centralele pe lemne sunt Solutia cea mai economica daca ne raportam la conditia geografica si pozitionarea intr-o zona cu resurse bogate.

 • Economie de combustibil;
 • Autonomie sporita de pana la 30 de ore cu o singura incarcare cu lemn;
 • Centralele sunt echipate cu ventilator;
 • Curatarea de cenusa se face doar de doua ori pe luna;
 • Durata de viata de minim 25 ani;
 • Compatibil cu programul „Casa verde”;
 • Poate folosI mai multe tipuri de conmbustibil;
 • Garantie de 5 ani;
 • Cazancertificat TUV.

-

Selectarea unui nou sistem de incalzire

 

Deci v-ati decis sa cumparati un nou sistem de incalzire. Desi este util sa intelegeti optiunile de combustibil, distributie si echipamente pe care doriti sa le luati in considerare, primul pas in selectarea unui nou system este gasireaunui specialist care sa va ajute sa navigati in optiunile prezentate mai jos.

Specialistii Lipsnele sunt o optiune fiabila si sigura atunci cand discutam despre centralele pe lemne. Acestia au o experienta de mai bine de 3 ani in domeniu si va pot oferi cele mai bune sfaturi.

Este foarte important ca sistemul sa fie instalat correct pentru a garanta siguranta, fiabilitatea si eficienta maxima.

Pe partea de centrale pe lemne daca te-ai gandit sa faci o achzitie trebuie sa alegi o centrala care sa acopere necesarul de caldura pentru intreaga locuinta. Necesarul de caldura se calculeaza in functie de suprafata deservita pentru a fi incalzita.

Tipuri de centrale pe lemne:

Liepsnele L 10

 • Capacitatea cazanului: 10 kW.
 • Suprafata incalzita: 50-100 m2.
 • Durata de ardere: pana la 30 de ore.
 • Garantie 5 ani.

Liepsnele L 20

 • Capacitatea cazanului: 20 kW.
 • Suprafata incalzita: 80-200 m2.
 • Durata de ardere: pana la 30 de ore.
 • Garantie 5 ani.

Liepsnele L 40

 • Capacitatea cazanului: 40 kW.
 • Suprafata incalzita: 180-400 m2.
 • Durata de ardere: pana la 30 de ore.
 • Garantie 5 ani. 

Alegerea unui contractor a noului sistem de incalzire

 

Nu alegeti un contractor doar pentru ca are cel mai mic pret. Un contractor mai bun ar putea percepe mai mult, dar pot oferi o valoare mai mare. Atunci cand evaluezi ofertele, analizeaza si ceea ce primesti pentru acel pret: calitate, economie de energie si garantie. Este posibil ca ofertele extrem de reduse sa nu include toate serviciile de rutina si garantiile obisnuite. Informati-va daca are o pregatire speciala in echipamente de inalta eficienta. Un contractor bine instruitsi la curent cu noutatile din domeniu nu va incerca sa va descurajeze sa cumparatie chipamente de inalta eficienta. Daca nu sunteti familiarizat cu specialistul la care vrei sa apelezi, solicitati referintele clientilor pentru a va face o parere. Specialistul trebuie sa fie asigurat.

Un specialist bun ar trebui sa intrebe despre problemele avute cu vechiul sistem de incalzire si sa iti ofere solutii pentru a rezolva aceste probleme. O serie de teste pot fi efectuate pe sistemul dvs. existent pentru a diagnostic problemele si a determina daca este recomandat un nou sistem.

In cele din urma, contractorii fiabili sunt profesionisti. Oameniilor sunt prompti si politicosi. Ar trebui sa aiba un birou public sau o adresa de magazin. Un birou sau un magazine reprezinta un indiciu ca societatea a fost in afaceri s iintentioneaza sa ramana in afaceri.

Instalarea sic ontrolulc alitatii

Un nou sistem de incalzire trebuie instalat corespunzator pentru a asigurafunctionarea sigura si eficienta. Acest lucru include asigurarea faptului ca noile conducte sunt sigilate si isolate corespunzator. Daca este posibil, echipamentul de incalzire trebuie sa fie instalat in interiorul anvelopei termice a casei pentru a reduce pierderile de caldura la exterior.

Dupa procesul de instalare si verificarile efectuate (probe) trebuie sa acorzi prioritate etapei de curatare si intretinere periodica a centralei. O utilizare adecvata garanteaza o durata de viata lunga a centralei, un consum redus precum si o functionare sigura.

Cenusarezultata de arderealemnelortrebuieindepartata de 2-3 ori pe luna. Curatarea se face cu ajutoruluneiperiiflexibileprinusaprin care se introducsilemnele. O curatarecorespunzatoareprevineimbacsirea, crescandtotodatadurata de viata a centralei. La randullor, distribuitorul de aercoborat precum sicanalele de admisietrebuieverificatepentru a fi sielecuratate. Cenusa se scoatedoardupaceprocesul de ardere s-a finalizatcomplet.

Cablul mecanismului de ridicare trebuie degresat, pentru a nu apare auzuri. Se ma irecomanda de asemenea gresarea balamalelor usilor, iar banda de etansare trebuie la randu lsau gresata cu vaselina grafitata, pentru a se pastra o etansitate perfecta. Etansitatea se verifica lunar. Daca etansitatea nu este perfecta, se recomanda inlocuirea bandei pentru sigilat usa.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5