Oltean îi recomandă lui Crin Antonescu să nu intre într-o activitate strict juridică

,,Este un joc al PSD de a-l compromite pe Crin Antonescu, de a-i pune în dificultate imaginea pentru viitoarele alegeri prezidenţiale”

Liderul PDL BN, deputatul Ioan Oltean, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă că PDL susţine revizuirea Constituţiei, doar că ,,îi îngrijorează decizia politică a USL de a-l nominaliza pe senatorul Crin Antonescu în calitate de preşedinte al comisiei de revizuire a Constituţiei”.

,,Este poate cea mai importantă activitate legislativă a acestui an, legea fundamentală, şi noi cei din Opoziţie dorim revizuirea Constituţiei, şi puterea doreşte revizuirea Constituţiei. Să sperăm că vom reuşi să ne armonizăm poziţiile pentru a reuşi o revizuire a Constituţie în consonaţă cu realităţile, cu evoluţia societăţii româneşti şi cu prezenţa noastră în UE.

Un lucru, însă, ne îngrijorează, un lucru fundamental şi anume decizia politică a USL de a-l nominaliza pe senatorul Crin Antonescu în calitate de preşedinte al comisiei de revizuire a Constituţiei.

Este un fapt fără precedent, când un om politic, fără pregătire juridică, este nominalizat să conducă o comisie, eminamente, din jurişti care lucrează pe cea mai importantă lege a României, Constituţia.

Mă întreb şi întreb USL de ce astăzi dintre juriştii eminenţi ai săi niciunul nu a fost desemnat pentru a coordona această comisie? Aici nu se face politică, nu e un moment de oratorie, nu aveam de-a face cu lupta între Putere şi Opoziţie politică, aici modificăm cea mai importantă lege a ţării, Constituţia. (...) De aceea PDL solicită USL să revină asupra soluţii şi să nominalizeze o persoană cu o pregătire juridică bogată, solidă, care să îi permită să coordoneze această comisie extrem de importantă”, a spus Ioan Oltean, menţionând că ,,este un lucru care nu poate fi trecut cu vederea”.

,,Cred că este şi în interesul domnului Crin Antonescu să nu intre într-o activitate strict juridică, care l-ar putea pune într-o situaţie extrem de neplăcută. Ţinem la imaginea domniei sale şi îi recomandăm să-şi păstrăze această imagine, să nu intre în jocurile politice al căror substrat domnia sa nu l-a sesizat pentru că cu certitudine este un joc al PSD de a-l compromite pe Crin Antonescu şi de a-i pune în dificultate imaginea pentru viitoarele alegeri prezidenţiale”, a comentat ironic liderul PDL.

Întrebat dacă acest lucru este o certitudine, Oltean a răspuns:

,,Este absolut o certitudine, pentru că altfel nu este nicio logică. Nu poţi să pui un profesor de istorie şi nu contest pregătirea profesională şi politică a lui Crin Antonescu să conducă o comisie cu excelenţi oameni de pregătire juridică. Constituţia este act juridic, nu este o construcţie istorică şi cred că PSD care este specialist în manevre de compromitere a prietenilor, în ghilimele, să i-o pregătească în felul acesta lui Crin Antonescu”, a concluzionat Oltean.

Premierul Victor Ponta a declarat că susţine ideea ca preşedintele PNL, Crin Antonescu, să coordoneze comisia parlamentară pentru revizuirea Constituţiei, precizând că acesta poate acoperi "politic" această dezbatere, atât ca preşedinte al Senatului, cât şi ca viitor candidat la prezidenţiale.

Şeful Executivului a mai precizat că termenul pentru finalizarea proiectului de revizuire convenit în USL este 5 mai.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5