Omul de afaceri Florin Sângeorzan va implementa, în premieră în România, un nou stil de antrenament la Academia FC Gloria 2015 Bistriţa

Rep.: - D-le Florin Sângeorzan, în urmă cu o săptămână v-aţi întors din Israel. Cu ce scop aţi vizitat Ţara Sfântă.
Florin Sângeorzan: Da, într-adevăr, în urmă cu câteva zile m-am întors din Israel, unde am participat la întâlniri cu oameni de afaceri israelieni, cu scopul de a promova şi de a deschide o nouă piaţă în această ţară, cu produsele firmei manageriate de mine, Metal Fitness. Cu acest prilej, nu doar firma mea va fi cunoscută peste hotare, ci şi Bistriţa şi, de ce nu, România, datorită produselor fabricate la Bistriţa, echipamente de recuperare medicală de ultimă generaţie construite sub conceptul german MKB System. Menţionez că primul pas, foarte important, a fost realizat la iniţiativa partenerilor israelieni de a vizita ţara, dar şi pentru a avea întâlniri de business.
Rep.: - Din punct de vedere economic, v-aţi gândit la un parteneriat, şi cu cine?
F.S.: - Bună întrebare, intenţionăm să deschidem, la Bistriţa, un centru de afaceri româno-israelian, la care să participe antreprenori din mediul privat din judeţul nostru, pentru a stabili relaţii directe cu oameni de afaceri israelieni interesaţi de dezvoltarea micilor afaceri, în special turism şi producţie.
Rep.: - Am vorbit până acum despre industrie şi afaceri. Ce ne puteţi spune despre fotbalul juvenil israelian?
F.S.: - Da, într-adevăr, am avut şi întâlniri cu oameni de afaceri în sport, mai ales în fotbal, cu care am discutat despre fotbalul juvenil israelian, aici amintind de .........., cei care au perfecţionat şi patentat sistemul de antrenament pentru copii şi tineret „Football 3 color”.
Rep.: - Ce ne puteţi spune despre acest sistem de pregătire, unic în lume?
F.S:: - Din titlu reiese folosirea a trei culori diferite, respectiv, verde, negru şi galben, imprimate pe longitudinalul ghetei şi şase copete în aceleaşi culori precum ghetele, respectiv, câte două pentru fiecare culoare. Acest sistem unic dezvoltă capacitatea de gândire şi reacţia copiilor pentru învăţarea foarte rapidă a conducerii balonului, prin rostogolire, cu ambele picioare, fiind dirijaţi să lovească balonul în funcţie de culoarea copetei cu partea de culoare de pe gheată. De exemplu, dacă copeta care urmează să fie ocolită este de culoare verde, jucătorul va folosi, în efectuarea procedurii, aceeaşi culoare care se află pe gheată, alternând folosirea ambelor picioare, ducând la dezvoltarea foarte rapidă a îndemânării în conducerea balonului. Acest sistem poate fi folosit individual, şi acasă, de către jucători, pentru perfecţionare. Este un lucru extraordinar de benefic pentru a învăţa abecedarul fotbalului. Acest sistem l-am văzut implementat la Academia Clubului de Fotbal Maccabi Tel Aviv. Menţionez faptul că academia este sponsorizată de către renumita firmă de articole sportive Adidas, toţi jucătorii şi antrenorii de la grupele de copii şi juniori sub 16 ani folosesc acest sistem inovativ de ghete „Football 3 color”.
Acest sistem este implementat la Maccabi Haifa şi Maccabi Netania, echipa antrenată de Roni Levy, fostul antrenor al Unirii Urziceni şi al Stelei. Cu aceşti oameni am avut întâlniri de lucru, Roni Levy având doar cuvinte de apreciere faţă de România.
Rep.: - Acest sistem de Football 3 color ar putea fi implementat şi în România?
F.S.: - Sunt sigur că va fi implementat, pentru prima dată în ţară, la noua Academie FC Gloria 2015 Bistriţa.
Rep.: - Va să zică, v-aţi gândit la o academie de fotbal la Bistriţa?
F.S.: - Da, sunt iniţiatorul proiectului Academia FC Gloria 2015 Bistriţa, la care majoritatea cluburilor private de fotbal din Bistriţa au aderat, inclusiv cei de la LPS Bistriţa. Pentru revigorarea fotbalului bistriţean era nevoie de înfiinţarea acestei academici, unde sunt unite toate forţele din domeniul politic, economic, şcolar, ONG-uri, cât şi cluburile private. Toate facem front comun pentru susţinerea şi formarea viitorilor jucători de fotbal profesionişti. Cu acest prilej, rog autorităţile locale, implicit pe d-nul primar Ovidiu Creţu, să sprijine proiectul depus de Academia FC Gloria 2015 Bistriţa, împreună cu cluburile partenere.
Rep.: - Ce experienţă aveţi în conducerea unei astfel de academii?
F.S.: - Conduc afaceri din anul 1998, în diferite domenii de activitate, iar din 2014 sunt preşedintele ACS Fotbal Juvenil Ardealul Bistriţa, cu care am avut rezultate foarte bune, de la înfiinţare, folosind metode de antrenament şi formare ale şcolii de fotbal germane.
Rep.: - Sunt diferenţe între metodele de lucru folosite la antrenament la Clubul Ardealul Junior Bistriţa şi ce aţi văzut în Israel?
F.S:: - Metodele de antrenament folosite la Clubul Ardealul Junior sunt aceleaşi ca şi la cluburile pe care le-am vizitat în Israel, diferenţa o face folosirea sistemului Football 3 color, pe care mi-l doresc foarte mult implementat, în primul rând, la Academia FC Gloria 2015 Bistriţa, dar şi la cluburile partenere. Dorim să fim primii în România care să implementăm acest sistem la nivelul copiilor şi juniorilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5