Secţia de pompieri Năsăud

A oprit “incendiul” de la Spitalul orăşenesc

Zarvă mare, mulţi curioşi puţin speriaţi în primele momente, au asistat la o simulare de incendiu la Spitalul orăşenesc “Dr. George Trifon” din Năsăud. Aplicaţia tehnico-tactică de intervenţie a fost executată cu profesionalism de către angajaţii Secţiei de pompieri Năsăud sub comanda maiorului Mihai Tudor Suciu.

Totul a decurs conform “scenariului” care a prevăzut un incendiu izbucnit într-o secţie a spitalului din cauza unei instalaţii de încălzire folosită necorespunzător. În urma unui telefon, pompierii au sosit imediat la spital cu două autospeciale şi un echipaj de la descarcerare, care s-au pus imediat pe treabă “salvând” de la etajul doi bolnavii şi personalul spitalului, acordând şi primul ajutor răniţilor. În acelaşi timp se lucra la stingerea incendiului spre a reduce din pagubele şi dezastrul produs de foc.

“Am efectuat acest exerciţiu deoarece dorim să fim pregătiţi pentru o eventuală intervenţie reală, Doamne fereşte!, ştiind că aici ar fi mai dificilă decât în alte instituţii, ţinând cont că avem de-a face cu oameni bolnavi, imobilizaţi în pat şi unde sunt multe substanţe inflamabile care se pot aprinde în orice moment, putând produce un dezastru. Suntem mulţumiţi, totul a decurs bine, conform graficului” – a precizat maiorul Mihai Tudor Suciu – coordonatorul acţiunii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5