Ostermarkt, o tradiție multiseculară la Bistrița! A fost instalat noul diacon Marius Gabriel Catrințașu, la Biserica Evanghelică

Forumul Democrat German și Biserica Evanghelică, în parteneriat cu Primăria municipiului, au organizat un eveniment care continuă o tradiție de 900 de ani, ce precede sărbătorile pascale pentru credincioșii romano-catolici și protestanți.
"Ostermarkt a început de vineri cu deschiderea Târgului Breslelor Moderne pe pietonal și în Piața Centrală, iar sâmbătă bistrițenii au putut urmări parada formațiilor de dansuri, a fanfarei și a ansamblurilor corale și folclorice.
În Biserica Evanghelică a fost apoi oficiată o slujbă prilejuită de instalarea noului diacon Marius Gabriel Catrințașu, care, până la venirea în septembrie a unui nou preot paroh, îl înlocuiește pe părintele Johann Dieter Krauss, care s-a pensionat după ce a slujit decenii pentru comunitatea evanghelică locală.
A urmat un frumos spectacol de muzică și dansuri tradiționale germane, iar diseară, de la ora 18.00, în Biserica Evanghelică va avea loc un concert de orgă și flaut.
Pentru comunitatea sașilor bistrițeni, Ostermarkt rămâne cea mai bună ocazie de a-și promova tradițiile, costumele populare şi dansurile, în spiritul de odinioară al vechiului burg Bistritz", a precizat primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc.
***
𝗧𝗮̂𝗿𝗴𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗣𝗮𝘀̦𝘁𝗲 𝗮𝗹 𝘀𝗮𝘀̦𝗶𝗹𝗼𝗿 – 𝗢𝘀𝘁𝗲𝗿𝗺𝗮𝗿𝗸𝘁 aduce în acest sfârșit de săptămână, 2️⃣2️⃣ – 2️⃣4️⃣ martie, pe Pietonal și în Piața Centrală, o mare de veselie, bungust și inspirație: ouă pictate și decorate în moduri tradiționale și cu tușe moderne, accesorii și decorațiuni de Paște , însoțite de alte creații și bunătăți realizate cu multă pasiune de artizanii și producătorii locali 𝐏𝐫𝐨𝐝𝐮𝐬 𝐢̂𝐧 𝐁𝐢𝐬𝐭𝐫𝐢𝐭̦𝐚-𝐍𝐚̆𝐬𝐚̆𝐮𝐝🇷🇴, acompaniate de muzica și dansurile săsești.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5