Ovidiu Creţu: Vom finanţa sportul de performanţă când legea va fi clară şi limpede. Preşedinte CJ merită respectul pentru riscul asumat

Primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că municipalitatea va acorda sprijin financiar pentru sportul de performanţă atunci când legislaţia din domeniu va fi foarte clară, nelăsând loc de interpretări instituţiilor de control ale statului.

“Am dorit să finanţăm sportul şi atât timp cât legislaţia din România a fost limpede, am finanţat sportul profesionist, pentru că sportul de masă îl finanţăm mai bine decât mulţi alţii. Finanţarea sportului de performanţă trebuie să se facă în conformitate cu legislaţia din România, care nu este clară. În Primăria municipiului Bistriţa nu semnează nimeni ceea ce nu ştie că este legal. De aceea nu am putut să ne angajăm să finanţăm nici clubul de fotbal, nici clubul de handbal, pentru că legislaţia este ambiguă şi un control de la multele instituţii care fac acest lucru poate să arate că am finanţat ilegal”, a precizat Ovidiu Creţu.

         Primarul Bistriţei a completat că a cerut clarificări la Ministerul Tineretului şi Sportului, inclusiv pe vremea când era ministru Gabriela Szabo, dar nu a primit niciun răspuns. Mai mult, legea a fost modofocată, dar preşedintele Klaus Iohannis a trimis-o înapoi, “tocmai pe ajutorul de minimis”.

         “În momentul în care legislaţia va fi clară şi limpede o să ne implicăm şi în finanţarea sportului de performanţă. (…) Merg clar pe linia legală şi ceea ce este legal vom finanţa, iar dacă legea nu se schimbă ca să permită transparent şi deschis, atunci nu vom finanţa şi vom merge în continuare pe susţinerea sportului de amatori, în special pentru copii, elevi”, a precizat primarul Creţu.

         Întrebat de ce alte administraţii locale alocă bani pentru echipele sportive, acesta a precizat că Primăria Bistriţa nu se poate compara cu Primăria Bucureşti, care are “un alt regim”.

         Primarul Ovidiu Creţu a mai spus că are o colaborare foarte bună cu preşedintele Radu Moldovan şi Consiliul Judeţean în foarte multe domenii de activitate, însă în domeniul sportului legea e interpretată diferit în cele două instituţii. “Nu cred că trebuie să arătăm că suntem gemeni. Avem opinii, avem păreri. Chestiunea este că lucrăm bine şi ne înţelegem, facem lucruri bune pentru oamenii din municipiu. Din punctul meu de vedere, da (n.n.  - riscă). Domnul preşedinte şi l-a asumat şi chiar merită respectul pentru lucrul ăsta”, a concluzionat Ovidiu Creţu.  

Comentarii

09/03/18 08:54
Comentator

Foarte bine domnul primar. O masura preventiva si fara bataie de cap , nici pentru banii publici si nici pentru dvs. care doriti sa luati astfel de decizii .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5