Palatul Culturii (Sala Al. Misiuga) vă invită la ultimul documentar din actuala stagiune de film KINEDOK

Vă invităm joi 30 mai, ora 19.30, la Palatul Culturii (Sala Al. Misiuga) la ultimul documentar din actuala stagiune de film KINEDOK KineDok Romania . Ne bucurăm că după această stagiune începem să avem un public constant, curios sa vada documentare creative, nu în singurătate ci împreună cu alţii, şi să discute în jurul subiectelor lor! Din iunie-iulie începem cu o nouă serie de filme care se anunţă foarte captivantă.
KIM
Ungaria, 2022, 86 minute
Regie: Erika Kapronczai
Imagine: Krisztián Pamuki
Producător: Péter Kozma
Sunet: Kriszta Dányi, Kata Kozma
Montaj: Viktor Pacsorasz
Sinopsis scurt:
Poate fi arta creată din haos și durere? După ce artista Kim Corbisier pierde lupta cu adicția și cu traumele din familie, regizoarea Erika Kampronczai își duce la bun sfârșit planul de a realiza un film despre viața intensă a acesteia, oferindu-i astfel artistei locul binemeritat în canonul artei contemporane.
Sinopsis lung:
Filmul spune povestea lui Kim Corbisier, o pictoriță excepțională de naționalitate maghiaro-belgiană, care a lăsat în urmă o operă inedită, după viața ei scurtă și intensă. „KIM” e construit din imagini realizate de camera de filmat a artistei împreună cu prietena ei, cineasta Erika Kapronczai. Imaginile fascinante și adesea șocante ale camerei sunt mărturie despre luptele lui Kim cu dependența de metadonă și, mai ales, criza ei de identitate cauzată de o serie de accidente nefericite și criminale în familia sa. După multe încercări neterminate de a realiza acest film, regizoarea finalizează proiectul pe care îl plănuise împreună cu Kim cu 10 ani în urmă.
Trailer:
Premii și festivaluri:
Verzió Human Rights Documentary Film Festival 2022
Biografie regizor:
Erika Kapronczai a absolvit Universitatea din Pécs cu o diplomă în estetică, apoi Universitatea de Teatru și Film SZFE cu o diplomă în regie. Este co-fondatoare și producătoare creativă a colecției audiovizuale DREAMPIRE. Pe lângă regia de scurtmetraje, ea activează și ca producător de filme documentare și portrete. A finalizat recent primul său lungmetraj documentar, KIM, și susține mai multe proiecte de debut în calitate de producător creativ; de asemenea, predă dramaturgie la Universitatea Metropolitană din Budapesta.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5