KINEDOK. Documentarul "Apropierea" va proiectat la Palatul Culturii, joi, 28 martie, ora 19.30

Primăria Bistriţa şi Centrul Cultural Municipal George Coşbuc vă invită joi, 28 martie, ora 19.30, la Palatul Culturii (Sala Al. Misiuga) pentru o proiecţie a documentarului APROPIEREA
(Too Close)
Vă aşteptăm!
Intrarea liberă!

APROPIEREA
România / Ungaria, 2022, 85 minute
Regie: Botond Püsök
Imagine: Botond Püsök
Producători: Irina Malcea, Luna Film (România); András S. Takács, Eszter Cseke, Spot Productions (Ungaria)
Muzica: Andor Sperling, David Stephen Grant
Design sunet: Tamás Bohács
Sinopsis scurt:
Andrea, actriță de teatru, duce în aparență o viață liniștită alături de copiii ei. Dar această viață ascunde o mare traumă. Când fostul partener de viață, condamnat pentru abuz sexual, se întoarce în satul lor, Andrea trebuie să construiască de una singură o existență sigură pentru copii.
Sinopsis lung:
Filmul lui Botond Püsök își asumă din plecare o sarcină dificilă: aceea de a se insera într-un nucleu familial consumat de vinovății și traume și care, oricât de închegat ar părea, poate imploza în orice moment. Camera o urmărește aproape neîncetat pe Andrea, actriță, mamă a doi copii și oaia neagră a sătucului transilvănean în care trăiește. Curând aflăm motivul acestei ostilități: comunitatea face front comun în favoarea fostului partener al Andreei, fiul preotului local, aflat la închisoare pentru abuzul fiicei ei din căsătoria precedentă. Când bărbatului i se scurtează pedeapsa, acesta încearcă să-și contacteze fiul, născut după evenimente și care locuiește cu mama și sora lui vitregă. Meritul principal al filmului este de a ne face vizibile, chiar palpabile, frica și furia Andreei, deruta care o cuprinde în fața microcosmului ostil al satului, unde oamenii o acuză de fabricația întregii povești, și a unui sistem de justiție orb, inconștient și insensibil, ce ia în considerare pretențiile unui tată infam asupra fiului său, dar și resursele nebănuite pe care le dibuie în ea însăși pentru a-și apăra familia. (Liri Chapelan, One World Romania 2023)
Trailer:
"Too Close / Apropierea" | Official Trailer | OWR16

"Too Close / Apropierea" | Official Trailer | OWR16
Biografie regizor:
Filmele de ficțiune și documentarele regizorului de origine română Botond Püsök au fost proiectate în cadrul mai multor festivaluri de film internaționale. În 2016, cineastul a câștigat premiul pentru Cel Mai Bun Regizor la Festivalul Internațional de Film Astra Sibiu și la DocuArt Film Festival, pentru documentarul său, „Angela”. Botond are o diplomă de Master în Regie de Film Documentar din partea Universității de Teatru și Film, SZFE Budapesta.
Mai multe informaţii şi presă despre film aici:
https://www.palatulculturiibistrita.ro/eveniment/apropierea-proiectie-fi...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5