Filmul documentar ”Mai mare decât trauma”, la Palatul Culturii, în cadrul stagiunii KineDok România

Vă invităm la vizionarea unui film documentar în cadrul stagiunii KINEDOK (2023 - 2024) KineDok Romania la Palatul Culturii (sala Al. Misiuga)

Miercuri, 28 februarie, ora 18.30

Pentru bistriţenii iubitori de film am pregătit în această stagiune de primăvară mai multe documentare creative din programul KINEDOK. Haideţi să le vedem împreună şi să stăm de vorbă după aceea!

MAI MARE DECÂT TRAUMA

(Bigger Than Trauma)

Croația, 2022, 91 minute

Regie: Vedrana Pribačić

Scenariu: Mirta Puhlovski, Vedrana Pribačić

Imagine: Dario Hacek

Producător: Mirta Puhlovski

Producție: Metar60, Hrvatska radiotelevizija (HRT)

Montaj: Marta Broz  

Sunet: Dario Domitrović

 

Sinopsis scurt:

„Mai mare decât trauma” este un documentar emoționant despre un grup de femei din Vukovar care redescoperă cine ar putea fi fără trauma cu care s-au identificat timp 25 de ani, în urma războiului din Iugoslavia. Ele își recuperează puterea, iar acest lucru le schimbă viața și relațiile.

Sinopsis lung:

„Mai mare decât trauma” este un documentar despre un grup de femei din Vukovar, ale căror familii au fost ucise în războiul croat pentru independență. Au fost torturate și violate, dar au supraviețuit și au păstrat tăcerea timp de 25 de ani. În ciuda tuturor acestor lucruri și a faptului că încă locuiesc în vecinătatea abuzatorilor lor - foști prieteni și colegi de școală - aceste femei își recuperează puterea. Timp de 3 ani filmul urmărește 3 femei care se conectează cu adevărurile lor cele mai profunde în timpul unui program terapeutic și social, dar și în casele lor, satele și orașele în care trăiesc. Mary simte că nu merită să fie liberă; pentru Kate orice schimbare este foarte înfricoșătoare; Ana se descrie ca o mică rățușcă singuratică care nu se integrează nicăieri. Astăzi, descoperirea a cine ar putea fi ele în lipsa traumei cu care sunt identificate le schimbă viața și relațiile.

Trailer: 

Premii și festivaluri:

Sarajevo Film Festival 2022, Human Rights Award

ZagrebDox 2022, Premiul publicului

Verzio International Human Rights Documentary Film Festival 2022

HotDocs Film Festival 2022

Liburnia Film Festival 2022

Biografie regizor:

Vedrana Pribačić (n. 1977) este o jurnalistă, regizoare și scenaristă croată. Deține un master în politică de la Universitatea de Științe Politice din Zagreb. Este membră a Croatian Association of Film Professionals. Începând din 2000, lucrează de asemenea ca reporter și redactor pentru diverse canale TV. În 2016 a realizat primul său documentar pentru televiziunea națională. În 2017 a început să dezvolte debutul ei regizoral, Mai mare decât trauma. Cu acest proiect, ea a participat în diverse forumuri și ateliere profesionale de pitching, cum ar fi Docu Rough Cut Boutique, When East Meets West, FEST Portugal, Zagrebdoxpro și multe altele.

Presă:

„Expresiv și plin de emoție pentru protagonistele sale, Mai mare decât trauma este un film care va călători cu siguranță în festivaluri, câștigând noi publicuri. Este un film care trebuie vizionat.” (Ubiquarian, Marina D. Richter, https://ubiquarian.net/2022/08/sarajevo-review-bigger-than-trauma-2022) 

„Mișcarea camerei directorului de imagine Dario Hacek servește bine filmului: discretă, oferind senzația că personajele sunt dornice să se deschidă. Între timp, montajul Martei Broz merită laude pentru sentimentul de continuitate pe care îl creează în cadrul fiecărei scene. [...] Mai mare decât trauma este cu siguranță un documentar emoționant, atent la trăirile personajelor, la poveștile lor individuale, precum și la cele pe care le împărtășesc.” (Cineuropa, Marko Stojiljković, https://cineuropa.org/en/newsdetail/424023)

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5